Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sklonost konfliktu

Imate li starijeg brata bit ćete agresivniji nego uz sestru

DJECA
Photos.com
17.10.2010.
u 14:40

Osim otkrića o utjecaju starije braće, znanstvenici su utvrdili da su smanjeno agresivna djeca koja imaju mlađe sestre

Djeca koja imaju stariju braću su češće agresivnija nego djeca koja imaju starije sestre, sugerira istraživanje provedeno na Sveučilištu California. Prateći 451 par braće i sestara u dobi od devet do 18 godina znanstvenici su prikupili podatke o eventualnom agresivnom ponašanju djece, a od njihovih roditelja preispitali su financijsko stanje u obitelji. Također je procijenjena mogućnost negativnog odnosa roditelja prema djeci za vrijeme obiteljskih konflikata.

Osim otkrića o utjecaju starije braće, znanstvenici su utvrdili da su smanjeno agresivna djeca koja imaju mlađe sestre. Kod djece s mlađom braćom je razina agresivnosti bila stabilna. Starija djeca su bila češće agresivna ako su imala agresivnu mlađu braću ili sestre, i obrnuto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije