Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, doktore!

'Imam 19 godina, zašto govorim u snu?'

Spavanje
Foto: Thinkstock
30.12.2014.
u 00:02

Naši najbolji liječnici savjetuju vam kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe

P: Imam 19 godina i student sam. Živim s dva cimera koji mi kažu da skoro svaku večer čuju mene kako pričam u snu.

Veći problem dogodi se kad zaspim prije njih te nakon pola sata se probudim i upitam ih pitanje koje meni ima smisla odnosno ja znam zašto sam to pitao iako se ne mogu sjetiti razloga zašto sam to pitao niti zašto to pitanje ima smisla postaviti. Primjer pitanja je “ Gdje mi je bilježnica?”. Zanima me koji je razlog tome, jer me već pomalo sram toga?

Dnevno spavam oko sedam sati.

O: Pričanje u snu, somnilokvija, je vrsta parasomnije, poremećaja spavanja i može biti socijalno neugodno (smetati cimeru) ali se ne smatra medicinskim problemom. Češće se javlja u dječjoj dobi, uzrok može biti dnevni stres, povišena tjelesna temperatura, neki mentalni poremećaji (na primjer posttraumatski stresni poremećaj, mentalni poremećaji izazvani intoksikacijom raznim drogama), a uočena je i češća pojava u nekim obiteljima.

Prema ovom što ste napisali čini se da ste previše opterećeni fakultetom i općenito mislim da ste presavjesni i skloni prekomjernoj zabrinutosti. Opustite se i ne brinite se ukoliko nešto kažete u sedam sati spavanja (idealan prosjek duljine spavanja).

>>Već treći put dogovorim vjenčanje i onda preko noći odustanem. Zašto?

>>'Otkad sam rodila, imunitet mi je pao i dobila sam napadaje panike i gušenja'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije