Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veterinari i udruga mijau

I ove veljače u Rijeci akcija kastracije mačaka s 50 % popusta

Iva Pavlović i mačke
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
27.01.2014.
u 11:21

Ukoliko netko od građana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti o njima, jer su mačke divlje, mogu se obratiti Volonterima udruge koji će im pružiti pomoć. Mogu se javiti na sljedeće brojeve mobitela - 091/543 5819 i 091/887 5688.

Udruga "Mijau" u suradnji s četiri riječke veterinarske ambulante i ove godine organizira akciju sterilizacije mačaka u vremenu od 1. do 28. veljače, stoga pozivaju građane da iskoriste priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50 posto, odnosno 205 kuna po zahvatu. 

Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se što prije, poručuju iz udruge "Mijau". "S ciljem da se pomogne građanima u doba krize, veći niz godina Udruga organizira akcije i moli sve sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. 

Vlasnici mačaka i oni koji hrane mačke ispred svojih kuća odgovorni su za povećanje broja mačaka i ukoliko zaista žele pomoći životinjama jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka zbog spolno prenosivi bolesti. Svi su odgovorni i Volonteri savjetuju svim stanarima ukoliko imaju mačke oko svoje kuće, udruživanje i sakupljanje sredstava za sterilizaciju.

''Mačke je Zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati" navode u svome priopćenju i napominju kako udruga "Mijau" nema azila i ne prihvaća mačiće, a prema Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati. Osnovni cilj je kažu u Udruzi, djelovati preventivno s projektom “uhvati, steriliziraj i vrati” koji se provodi  već 10 godina po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta.

Iz Udruge “Mijau” mole građane Rijeke i Primorsko-goranske županije da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.

Ukoliko netko od građana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti o njima, jer su mačke divlje, mogu se obratiti  Volonterima udruge koji će im pružiti pomoć. Mogu se javiti na sljedeće brojeve mobitela -  091/543 5819091/887 5688.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije