Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlične vijesti!

Hrvatski grad proglašen vodećom europskom destinacijom za kruzere

shutterstock
15.03.2024.
u 11:30

Ovaj je grad po treći put osvojio titulu na dodjeli World Travel Awards 2024. održanoj u Berlinu ranije ovog mjeseca – nakon pobjeda 2021. i 2023. godine.

Krstarenja i kruzeri vrlo su popularan način putovanja za mnoge turiste. Bezbrižno putovanje brodom, na kojem ima sve što vam srce poželi, i obilazak mnogih različitih mjesta privlačan je gotovo svakome. A, jedan grad u Hrvatskoj proglašen je vodećom europskom destinacijom za krstarenja, piše Metro

Dubrovnik je po treći put osvojio titulu na dodjeli World Travel Awards 2024. održanoj u Berlinu ranije ovog mjeseca – nakon pobjeda 2021. i 2023. godine. I, ova nagrada nije mogla doći u bolje vrijeme, jer je Hrvatska također okrunjena kao najbolja europska destinacija za istraživanje Lonely Planeta 2024. godine.

VEZANI ČLANCI:

Naš popularni grad na jugu Hrvatske privlači 1,5 milijuna turista svake godine svojim slikovitim ulicama i fascinantnom poviješću (jedan je od posljednjih preostalih zidinama utvrđenih gradova na svijetu). Također, sam Stari grad je uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Dubrovnik je popularno mjesto i za obožavatelje Igre prijestolja, budući da je sam grad u biti King's Landing i prepun je važnih mjesta iz serije, uključujući i ‘stepenice srama’ Cersei Lannister. Grad je bio domaćin glumcima i ekipi HBO-ove serije mnogo puta.

VEZANI ČLANCI: 

Naravno, dubrovačka luka postala je savršeno pristanište za krstarenja - prima 600 brodova i oko 900.000 putnika godišnje. No, valja istaknuti da je zbog svoje popularnosti Dubrovnik također morao uvesti stroža ograničenja za kruzere. Još 2018. gradonačelnik je uveo ograničenje za posjete kruzera koje je ograničio na dva dnevno s najviše 8000 putnika.

Konobar iz Dubrovnika oduševio Beograđanina: 'Naručio sam espresso s mlijekom, a onda je donio račun..'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije