Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hmm...

Hrvat pitao ljude treba li prihvatiti novi posao: "Nude mi mjesto na kojem se ništa ne treba raditi..."

Shutterstock
13.01.2022.
u 11:29

Mnogi su se složili da je prednost takvih poslova, na kojima se gotovo ništa i ne radi, redovita plaća, ali velika mana je takozvano "ispijanje mozga".

"Nudi mi se posao na kojem se ništa ne radi, plaća je u redu. Koje bi bile prednosti i mane takvog radnog mjesta? Trebam li prihvatiti posao 'uhljeba'?" - ovako glasi pitanje koje je jedan Hrvat postavio prije dva dana svojim virtualnim prijateljima na Redditu, a nije dugo trebalo da počnu stizati komentari i sugestije, pogotovo vezano za pojam 'uhljeb'.

Mnogi su se složili da je prednost takvih poslova, na kojima se gotovo ništa i ne radi, redovita plaća, ali velika mana je takozvano "ispijanje mozga" i dosada koja se javlja već nakon nekoliko tjedana rada. Možda se čini dobro na prvu, ali vrlo brzo osobu počne gušiti nedostatak posla i sjedenje u uredu cijeli dan bez nekog razloga.

"Dok ti frendovi budu pošteno radili i zarađivali duplo više od tebe, ti ćeš sjedit, ništa ne radit i maštat o tome kako bi ti bilo da zarađuješ kao oni. Mentalno propadanje ne radeći ništa, dosada, pitanje je vremena kad će počet prvi znakovi depresije", napisao je jedan korisnik, a drugi se nadovezao: "Za par godina postaneš biljka..."

Posao iz snova: Traže ljude koji bi svako popodne spavali, a mogu se prijaviti i Hrvati!

Našao se i dobar broj onih koji su mu rekli da može privremeno prihvatiti taj posao, pa će vidjeti kako će se stvari odvijati: "Posao je teško dobiti, a treba ti sekunda da daš otkaz i odeš dalje", kaže netko, a drugi dodaju da bi uz takav posao vrlo jednostavno mogao pokrenuti i nešto svoje:  "Otvoriš firmu sa strane. Tako svi pametni uhljebi rade...", "Imaš sigurna primanja i ulažeš u nešto svoje, dobra prilika", glasili su komentari.

Autor objave još uvijek se nije oglasio, pa nije poznato je li prihvatio neki od savjeta i donio konačnu odluku.

Biste li vi prihvatili posao na kojem se ne treba gotovo ništa raditi, a primanja su redovita?

Ljudi putem interneta pokazali kako izgleda rad od kuće s ljubimcima

1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije