Gordon Ramsay otkrio kako savršeno skuhati tjesteninu: 'Mnogi griješe, evo kako je ispravno'
Detaljno je objasnio kakva tjestenina treba biti kada se izvadi iz lonca.
Komentari 15
Ulje se ne stavlja u vodu u kojoj se kuha tjestenina. GR sjedni, jedan.
Da nisam pročitao, cijeli život bi kuhao tjesteninu krivo. Do sada sam kuhao tjesteninu bez vode, a kad bi bila al dente, tek tada bi dodao vodu, čak u extra mali lonac. De sjašite, vi i GR iliti "glupson retardirano".
Ovo je za Nobelovu nagradu za glupost.
Dakle, moje baka je svojedobno bila najbolja kuharica na svijetu.
Dakle prvo u lonac stavite jedan kraj, pričekate da omekša, a zatim ju potopite cijelu. Znači ne odmah oba kraja a niti sredinu. Sjajno! Wau! Pa tko bi se toga sjetio? Sad još samo da nam da svjet koji krajaj se prvo vadi iz lonca.
Jedan drugi puno poznatiji kuhar svijeta rekao je da se ulje u vodu ne stavlja
a što Englezi znaju o spaghettima i maslinovom ulju...koja smijurija
Eto ja bum i dalj kuhal bez ulja jer mu v loncu nit ni mesto. Englez me bu vučil kak se tijesto sptavlja....dajte-najte !
Englez nas uči kuhati tjesteninu! To je kultura loja i piva, a Mediterana vina i maslinova ulja.
Ulje u vodu stavljaju samo naivci! Ulje i voda se nikada i nikako ne mogo zajedno pomijesati, nema emulzije, tako da bi taj Gordon mogao prvo da se raspita sta tacno kuha!
Ulje ne ide u tjesteninu ! J jos k tome maslinovo ?? Fuj !
Ja uvjek stavim ulja i nikad mi se nije uhvatilo. Uvjek tako radim kako je on opisao i nikad nije bilo problema. I meni nikad nije "sklizava" tjestenina jer kupim po mogucnosti svjezu tjesteninu na placu
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Ulje u vodi ne sprječava ljepljenje tjestenine, samo ju čini skliskijom , pa kasnije teže upija umake. Znači nula bodova Gordone! Ipak, nisi Talijan, pa ti je oprošteno... Tko ti samo dade da budeš chef? OK, možda nešto kuhaš savršeno,, ali k tebi nikada ne treba doći na jelo sa tjesteninom...