Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvorište nade

Goldie i Lara iz Slavonskog Broda spas pronašle u Ogulinu

Goldie i Luna
Foto: Privatni album
1/7
06.05.2014.
u 20:38

Uz 10 odraslih pasa Anica Pribanić trenutno se brine i o 28 štenadi, neke hrani i na dudicu

Goldie i Lara, kujice spašene iz boksa na odlagalištu otpada u Slavonskom Brodu, privremeni dom pronašle su u Ogulinu. Vrata svog doma otvorila im je Anica Pribanić iz Udruge Šapa u srcu.

Samo dan prije nego su krenule na put, Lara je oštenila sedam štenadi, a Goldie je svojih devet mališana na svijet donijela u Ogulinu. I dok je Lara puna energije i bez problema othranjuje potomstvo, Goldie od prvog dana ima problema.

Dvoje uginulo

- Stigla je jako mršava i prvih dana se nije baš brinula za malene. A kad ih je prihvatila, više nije bilo dovoljno mlijeka. Na žalost, dva najmanja su uginula - kaže Anica i dodaje da ni Goldie posljednjih dana nije dobro. Ništa ne jede, vode je na infuzije, ali kako se njeno zdravstveno stanje ne popravlja odlučili su krenuti i veterinaru u Zagreb.
- Bojimo se da možda nije pojela nešto otrovano na livadi - objašnjava Anica i napominje kako je u njihovom kraju teško nabaviti i kvalitetniju hranu za oporavak, ali i mlijeko i dudicu koja im je bila potrebna jer Goldinu štenad moraju dohranjivati. Ističe i kako ne bi ništa mogla bez pomoći lokalnih veterinara, koji daju sve od sebe.

Foto: Robert Demo


Uz ove dvije kujice, Anica se brine i o Đini i njenim potomcima. U brojkama to izgleda ovako - 10 odraslih pasa i 28 štenadi u njezinom dvorištu te pet odraslih pasa kod prijatelja koji joj pomažu.

Prikupljaju pomoć

- Od Delnica do Karlovca ja sam jedina koja se brine za ove nesretnike. Imam i prostor na kojem bi se mogao graditi azil, ali nemamo za to novca - kaže volonterka, koja o konkretnoj pomoći lokalne zajednice može samo sanjati. A dugovi za veterinarske troškove samo rastu. Da nema dobrih ljudi, već odavno ne zna kako bi sve platila.
Kako bi pomogli volonterki koja nesebično pomaže životinjama i iz drugih krajeva Hrvatske, Zagrepčani su pokrenuli akciju prikupljanja pomoći. U subotu 10. svibnja u park na križanju Martićeve i Tuškanove ulice od 10 do 11 sati možete donijeti stare deke, ručnike, hranu, mlijeko u prahu, povodnike, ogrlice, posudice, sredstva protiv nametnika, vitaminske paste za štence. A o svemu što još treba psima u sretnom ogulinskom dvorištu možete doznati i od jedine članice Udruge na telefon 097/6433271.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/kujice-zive-posljednje-dane-zivota-na-odlagalistu-otpada-u-slavonskom-brodu-932923

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/shiva-i-hector-othranjeni-na-dudicu-a-i-vid-im-se-polako-vraca-916572

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije