Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAD

Gladovanje pomaže u borbi protiv nekih oblika raka

'hrana jelo spageti tjestenina umak tanjur vilica posudje'
''
13.02.2012.
u 14:07

Gladovanje može pomoći u borbi protiv raka te pojačati učinak liječenja, tvrde znanstvenici

Uzdržavanje od hrane može pomoći u borbi protiv raka te pojačati učinak tretmana, tvrde znanstvenici u časopisu Science Translational Medicine. Njihova je studija, naime, pokazala da minimalan unos hrane usporava rast i širenje tumora te čak liječi neke oblike raka u kombinaciji s kemoterapijom.

Čini se da stanice raka reagiraju drukčije na minimalan unos hrane nego normalne stanice. Umjesto da uđu u stanje slično hibernaciji, stanice su se nastavile dijeliti sve dok nisu uništile same sebe.

– Stanice na neki način ubiju same sebe. Ono što vidimo jest da stanice raka pokušavaju nadomjestiti nedostatak svega što nedostaje u krvi kad osoba ne jede. Pokušavaju, ali ne uspijevaju – objasnio je glavni voditelj istraživanja profesor Valter Longo sa sveučilišta u Južnoj Kaliforniji.

Znanstvenici se nadaju da će ovo otkriće pomoći u razvoju učinkovitijih terapija.

Komentara 14

VE
Vexans
18:25 13.02.2012.

@ cij.utatica,vjerojatno ste žena,zakljućujem prema dijagnozama.1.Kronične upale mokračnih puteva,dakle upale,imaju svoje uzroćnike..a to su: bakterije,gljivice i paraziti.Za svakog ima indiciran lijek.(npr.antibiotik).Reuma je skup raznih upalnih i degenarativnih bolesti.Nemaju spec.lijeka. Miomi su direktno povezani sa ž.hormonima.Nestaju spontano u postmeno fazi.Voda? uvijek,ali za prahranu!

MD
mara-danda
19:31 13.02.2012.

ovo nije glupost i te kako je realno pomaze...moze se jos osim dijete tijelo dodatno cistiti raznim metodama..jada od uciintkovitjih je pijenje velike kolicine slane vode i zatim povracati..puno vise o tome moze onaj tko ima problema s zdravljem nacilema s zdravljem naci u ajovedskim knjigama... sve je negdje neka ruka zapisala

UT
utatica
16:51 13.02.2012.

ja ovo vjerujem, isprobano! U 40 dana na kruhu i vodi u korizmi izlječena kronična upala mokračnih putova, reuma, miomi nestali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije