Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žvaka, tetris...

Ovo su načini na koje možete prevariti glad

dijeta, zdrava prehrana
Foto: Thinkstock
09.07.2015.
u 18:02

Ako ne želite imati višak kilograma, nekad treba prevariti tijelo i doskočiti željom za hranom. Donosimo vam četiri jednostavna trika

Mnogi od nas često iz nepoznatog razloga žele hranu. Jeli ste nedavno, gladni niste, no imate neodoljivu potrebu nešto pojesti. Ako ne želite imati višak kilograma, nekad treba prevariti tijelo i doskočiti željom za hranom. Donosimo vam četiri jednostavna trika:

1. Uzmite žvakaću gumu

Kada žvačete, šaljete svojem mozgu signale da jedete pa se počnete osjećati sitima. Osim toga, slatkoća žvake rezultirat će izlučivanje serotonina. Čim se digne razina tog hormona, glad je manja.

2. Učinite zubara ponosnim

Ako vas često uhvati želja za hranom na poslu, uvijek imajte u ladici putno pakiranje paste i četkice za zube. Kad vas uhvati glad, operite zube. Osjećaj svježine i okus mente učinit će hranu manje poželjnom. Jedno istraživanje dokazalo je da su ljudi koji su mirisali mentu tijekom dana pojeli 3000 kalorija manje tjedno.

3. Razgovarajte sa kolegama

Kad ste na poslu pod stresom, tijelo izlučuje kortizol, koji je odgovoran za povećanu želju za hranom. Ono što ustvari želite jest osjećati se bolje, manje napeto. Umjesto da posegnete za brzom hranom, bolje se posvetiti kolegici ili kolegi. Pitajte ih da vam preporuče seriju, jelo ili predstavu. Čim odmaknete misli s posla, bit će vam lakše.

4. Odigrajte rundu Tetrisa

Ako ste poželjeli jesti, posvetite tri minute vašeg vremena klasičnoj igrici. Osim želje za hranom, Tetris smanjuje i želje za cigaretama i kavom. Dokazala je to studija iz Velike Britanije.

>>Razlozi zbog kojih stalno osjećate glad

>>Evo što će vam se dogoditi ako prestanete uzimati šećer

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije