Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novac ne znaći sreću

Francuzi su najpesimističniji na svijetu, Nigerijci najsretniji

'ILUSTRACIJA. ljudi. druzenje. srednja dob. muskarac. zena. razgovor. sreca. radost. smijeh. PHOTOALTO'
''
05.01.2011.
u 10:29

Veliko iznenađenje istraživanja su Nigerijci i njihov optimizam te nada u bolju budućnost. Zadovoljni su Vijetnamci pak doživjeli ekonomski bum, a u kriznoj 2010. imali su ekonomski rast od sedam posto

Francuzi su najpesimističniji narod na svijetu, a najoptimističniji su Nigerijci i Vijetnamci, pokazalo je globalno istraživanje Gallupa o 53 zemlje, a prenosi The Times. Francuze slijede Islanđani, Rumunji, Srbi te Britanci. Pesimizam Francuza komentirao je i poznati filozof Pascal Bruckner, koji je za The Times rekao kako Francuzi imaju tradiciju samobičevanja.

– Što bolje živimo, više se žalimo – izjavio je Pascal Bruckner.

Veliko iznenađenje istraživanja su Nigerijci i njihov optimizam te nada u bolju budućnost. Zadovoljni su Vijetnamci pak doživjeli ekonomski bum, a u 2010. imali su ekonomski rast od sedam posto. Iračani i stanovnici Bangladeša optimističniji su od stanovnika bilo koje zapadne države. Ne začuđuje ni da su ljudi iz rastućih novih sila nevjerojatno pozitivni, što pokazuje i smještanje Kine na četvrto mjesto.

Gallup je istaknuo i nesretnu skupinu zemalja koje su i siromašne i pesimistične, a među njima su Ukrajina, Bugarska, Srbija, Letonija i Rumunjska. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy pokušao je protresti svoje sunarodnjake u obraćanju u povodu Nove godine. Rekao je da je Francuska patila zbog krize mnogo manje od mnogih svojih susjeda, a da godina 2011. donosi nadu.

Ključne riječi

Komentara 2

PP
pp
12:14 05.01.2011.

\"Narod bez vjere ubrzo će spoznati da nema zašto živjeti.\" T. S. Eliot; nije bez vraga da je materijalistički ateistički Zapad koji najviše ima najnesretniji...jer nema svrhu postojanja osim žderanja i drogiranja...i zadovoljavanja najnižih strasti...svi filozofi moderne nisu odgovorili na Camusovo pitanje zašto ne počiniti samoubojstvo...možda zato jer još puno zapadnjaka sumnja da ova magla koju nam prodaju nije istina ali ako prihvatiš svom dušom ovu besmislenost koju nam prodaju onda nije čudno da postaneš depresivan...

Avatar dovidovic
dovidovic
11:54 06.01.2011.

I Hrvati bi bili pesimistični kad bi nam 10 % populacije činili muslimani iz afričkih vukohebina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije