Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lista prioriteta

Evo čega bi se mladi odrekli za bolji uspjeh u školi i na fakultetu!

škola
Foto: Thinkstock
05.03.2014.
u 10:49

Pomalo neočekivano, čak 25% ispitanika spremno je odreći se izlazaka u korist školskog/akademskog uspjeha

Koliko je mladima važan uspjeh u školi ili na fakultetu, pokazuje istraživanje portala EduCentar koje je provedeno na gotovo 300 ispitanika. Gledanje televizije, izlasci i surfanje internetom glavne su stvari kojih bi se odrekli za bolji uspjeh.

Trećina ispitanika (30%) odlučila bi se za manje gledanja televizije, odnosno odrekli bi se gledanja omiljene serije. Ispitanici smatraju "da je televizija najmanje bitna od svih ponuđenih odgovora", a nekoliko njih zaključuje da ni ne vole gledati televiziju.

Pomalo neočekivano, čak 25% ispitanika spremno je odreći se izlazaka u korist školskog/akademskog uspjeha. – Mislim da je život dovoljno dug da se smanje izlasci u ovom presudnom razdoblju. Bit će zabave i kasnije! – zaključuje jedan od ispitanika. Iako smo u eri društvenih mreža, malo više od petine ispitanika (22%) spremno je odreći se surfanja na internetu. Internetska bespuća često znaju prevariti korisnika i oduzeti mu više vremena nego što je namjeravao, a s time se slažu i sami ispitanici.

– Na to odlazi ionako previše vremena, a stvarno nije nužno pogledati još jedan video s mačkama – navodi jedan od ispitanika, dok se drugi nadovezuje da je internet "najveći gubitak vremena".

Čitanja omiljenih knjiga odreklo bi se 14% ispitanika. Njihov je glavni argument da ionako ne čitaju redovito ili čitaju samo knjige koje su vezane uz školu/fakultet. Devet posto ispitanika radi školskog/akademskog uspjeha odreklo bi se ljubavnog života. – Škola mi sada više znači, bit će vremena i za romanse – zaključuje jedan od ispitanika.

>> Nakon završetka srednje škole spremni i za vlastiti posao

>>Udžbenici, školske torbe, pernice i ruksaci – sve za školarca na Mondu!

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kafka
11:34 05.03.2014.

300 ispitanika je premalen uzorak!

KA
kafka
12:20 05.03.2014.

Postoci su premaleni i poražavajući i govori o značaju obrazovanja kod mladih! To je odraz vrijednosti sustava u kojem živimo. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije