Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koristan trik

Držite li plastičnu foliju u zamrzivaču? Evo zašto biste trebali!

Shutterstock
14.04.2024.
u 07:00

Stavljanje folije u zamrzivač znatno će vam olakšati život

Prozirna folija je tanki polietilenski materijal koji se prianja na gotovo svaku površinu na koju ćete je staviti. Prvenstveno se koristi za omatanje hrane – kako bi hrana zadržala svježinu te kako bi se spriječilo tamnjenje voća i povrća. Međutim, prozirna folija može se koristiti i u razne druge svrhe, piše Food Republic.

Jedan od najčešćih je u kozmetičke svrhe. Naime, jako je učinkovita u borbi protiv celulita (na pogođene dijelove nanese se neki preparat te se onda čvrsto omota folijom). Ako idete na putovanje, onda prozirnom folijom omotajte sve bočice sa šamponima i drugim tekućim kozmetičkim preparatima, kako biste spriječili curenje po torbi. 

 VEZANI ČLANCI:

Prozirna folija itekako je korisna i za vrijeme uređenja doma. Sav namještaj omotajte folijom kako biste ga zaštitili – osobito ako bojite zidove. Folijom također možete obložiti police u hladnjaku ili kuhinjske elemente, što će vam znatno olakšati čišćenje. Prljavu foliju jednostavno maknete i stavite novu. 

Zašto spremati foliju u zamrzivač? Obično pospremimo prozirnu foliju u ladicu zajedno s aluminijskom, vrećicama za zamrzavanje i sličnim kuhinjskim stvarima. Međutim, jeste li ikada pomislili da je spremite u zamrzivač? Vjerojatno niste. Naime, taj trik pomoći će vam da se folija može bolje odmotati te da se ne lijepi posvuda. Hladnoća u zamrzivaču pobrinut će se da se molekule na gornjoj površini folije promijene. Tako više neće biti statički napunjena te se neće lijepiti za ruke ili sama sa sobom. 

Vjerojatno se sada pitate kako će se onda folija lijepiti za druge stvari? Kad se ugrije, opet će postati ljepljiva. A do tog trenutka ostat će vam dovoljno vremena da je bez stresa odmotate. Ako spadate među one koji omotaju namirnice prozirnom folijom te ih zamrzavaju, svakako koristite dva do tri sloja folije.

Rajčice vam brzo omekšaju nakon kupnje? Evo gdje biste ih trebali pohraniti da ostanu svježe i ukusne!


 
Ključne riječi

Komentara 1

MI
mikimouse12
07:36 14.04.2024.

Kakav zamrzivac. Kupim svjezeg mesa i povrca za jedan tjedan, a ne zamrzavatu skrinji. I onda se prica o zdravoj prehrani :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije