Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječje želje

Dragi Djede, možeš li me učiniti ljepšom od najbolje prijateljice?

djed mraz
Reuters
16.12.2010.
u 12:07

Samo norveška poštanska služba svake godine primi više od 30.000 pisama za Djeda Mraza, punih nade, topline, želja, smiješnih, ali i smionih zahtjeva

Mnogi su poštanski uredi diljem Skandinavije ovih dana zatrpani dječjim pismima adresiranim na Djeda Mraza. Samo norveška poštanska služba, kako donosi Daily Mail, svake godine primi više od 30.000 dječjih pisama punih nade, želja, smiješnih, ali i smionih zahtjeva.

Djevojčica Elsie je skromna, poželjela je kobasice za objed svake večeri, cijele godine. Nathan, pak. želi pauka za ljubimca i pita Djeda Mraza može li doći podmiriti račun u lokalnom dućanu s kućnim ljubimcima. Violet je poželjela da joj se više nikad ne napravi rupa u zubu da bezbrižno može jesti slatkiše cijele godine. Dan je na papir stavio želju da zauvijek ostane dječak od 12 godina, a Claudida - da se u susjedstvu otvori Ikea i da je zaposle u dućanu kad odraste. Diana Djeda Mraza pita može li je učiniti ljepšom nego što je njena prijateljica Sabrina.

Cicilia za dar želi pravog, živog praščića, ali kako se mama protivi, moli Djeda Mraza da to prvo s njom razriješi. Jonas se pita može li ove godine umjesto Djede doći Baka Mraz.

- Mama kaže da nećeš doći ako psujem. Jesi li stvarno alergičan na psovke? - zanima Victora.

Callum pita Djeda Mraza može li ga on naslijediti kad umre, a Rhiannon ga moli da nazove kad bude blizu kako bi on mogao izaći i pozdraviti sobove. Andya zanima što je Djed Mraz radio kad je bio Drugi svjetski rat.

- Nisi obilazio djecu, gdje su ti darovi? - želi znati Andy.

Jane pita Djeda Mraza je li lani došao iz podruma. Ne želi, kaže, da tata glumi Djeda Mraza pa ga moli da kad dođe, kako bi znao da je to uistinu on, kaže tajnu lozinku: čokoladni kolač.

Joseph, kako sam priznaje, zna da se nije baš lijepo ponašao cijele godine, ali obećava da će dogodine biti bolji i zanima ga može li dobiti neki dar unaprijed. U sličnim je problemima i Richard. Slaže se s mamom i tatom da se nije baš primjerno ponašao, ali javlja se Djeda Mrazu jer se bitno popravio - zadnja dva tjedna. Martina je, pak, jako razočarao lanjski poklon, pa upozorava Djeda Mraza da će mu, ako se to ponovi i ove godine, dogodine zaključati vrata. Nezadovoljan je i Ted.

- Zašto si Richardu darovao PlayStation 2, a ne i meni? Misliš li da je to bilo pošteno - pita Ted u pismu.

Skromnost ne odlikuje ni Naomi, koja se, doduše, zahvaljuje na lanjskom poklonu, ali jasno napominje da ove godine očekuje dvostruko više darova.

- Zašto nisam dobila sušilo za kosu lani? Željela sam, ali ga nisi donio. Obje moje sestre ga imaju. Dokad ću ga posuđivati od njih? Možeš li mi odgovoriti - zanima Evu. Za razliku od nje, Charlie Djeda Mrazu piše s puno više blagdanskog duha. Samo ga želi, kaže, vidjeti i da njegovi prijatelji u povjeruju u Djeda Mraza.

- Kada sam u školi govorio o tebi i rekao da vjerujem da Djed Mraz postoji, prijatelji su mi se smijali. Bio sam toliko tužan da sam odmah otišao u krevet kad sam došao kući - napisao je Charlie.

Djed Mraz koji bi, pak, ispunio Akisovu želju ne postoji. Dječak je poželio da mu se vrati tata koji je umro prošloga ljeta.

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:44 16.12.2010.

Ne trujte više dicu sa tim didom smradom.

OB
-obrisani-
21:19 16.12.2010.

Ogledalo, ogledalce moje, kazi mi na Svijetu najljepsi tko je??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije