Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispraćaj Stare godine

Doček Nove i za stotinjak eura: Nude se i novogodišnja putovanja na jedan dan, cijene do 300 kn

Fireworks are let off at 23:00 as the arrival of 2013 draws closer during Hogmanay in Edinburgh. Scotland's capital is hosting a sell-out Â?30million series of celebrations over several days to celebrate the New Year. 31-12-12 Credit: The Times Online rig
Foto: NI Syndication/PIXSELL
16.12.2014.
u 12:03

Nude se i novogodišnja putovanja na jedan dan, cijene do 300 kuna 250 kn 290 kn

Za većinu novogodišnjih aranžmana treba pokoja tisuća kuna, egzotičnija, udaljenija putovanja stoje po desetak i više tisuća, a cijena dugog, ekskluzivnog novogodišnjeg odmora može premašiti i sto tisuća. Ali za Novu se može putovati i sa stotinama kuna. Točnije, za skromnih stotinjak eura. Mnoge su putničke agencije, računajući na stanjene hrvatske novčanike, u svoju ponudu uz domaće destinacije uvrstile metropole iz okruženja po cijeni od šestotinjak do osamstotinjak kuna za putovanje od dva-tri dana. Poneke pak idu i korak dalje pa nude i jednodnevna novogodišnja putovanja izvan Hrvatske za nepunih 300 kuna. Istina, dobro je imati barem još toliko za svečanu večeru, ali sasvim zanimljiv i ugodan može biti i doček na otvorenom. Kupaca ima i za jeftino i za skupo, doček u Crikvenici od 440 kuna za dva polupansiona, četiri dana u Budvi za 1070 kuna, recimo, planuli su još prije desetak dana, traženo je i čarter-putovanje na Maltu za tri tisuće kuna, ali, kažu u agencijama, ne manjka putnika ni za Dubai, Šri Lanku ili Tajland, za koji treba zamalo 20.000 kuna.

– Uvijek se nađe zainteresiranih i za ekskluzivna individualna putovanja skrojena po mjeri poput šopinga u New Yorku i kupanja na karipskim plažama. Takvi su aranžmani obično dvotjedni, u hotelima s pet zvjezdica, a uključuju privatne izlete i transfere. 'Tailor-maid' putovanja ponekad uzimaju obitelji, parovi ili manja društva, a cijena takvih aranžmana za četvero, recimo, doseže i dvjesto tisuća kuna – kaže Nikolina Frklić iz Atlasa.

Velika se putovanja, dakako, planiraju dulje i kupuju ranije, ostala mahom koji tjedan ili čak dan prije polaska.

– Trenutačno bilježimo slabiju prodaju novogodišnjih aranžmana nego lani u ovo vrijeme, ali uvjereni smo da nas najjača prodaja tek čeka. Slično je bilo i s adventskim putovanjima, čija je prodaja krenula dosta oklijevajući, popravljala se kako se advent bližio i na kraju se rasprodalo devedeset posto aranžmana – kaže Melita Šamanić iz agencije Best Travel.

U RTA agenciji kažu da i kriza uzima svoj danak. Upita je, kažu, puno više nego prodanih aranžmana. Možda zbog krize, ali činjenica je da su putnici iz godine u godinu sve informiraniji, ali i sve zahtjevniji. Većina prije nego uplati aranžman dobro istraži kakav ga hotel i atrakcije čekaju na licu mjesta.

– To je točno, ali kad aranžman ima obilje sadržaja, razgleda i aktivnosti, ima i kupaca – kaže Rosana Čunko iz agencije RTA, u kojoj su ove sezone, recimo, iznenađeni neočekivano velikom potražnjom za Novom godinom u Baranji.

Opcija su, svakako, i Fužine, gdje organiziraju doček Nove prije ponoći, u podne. Cijena je jednodnevnog izleta autobusom 99 kuna.

>>Ne znate kamo za Novu? Pokušajte osvojiti neku od 24 magične destinacije

>>Bikove obrazine i Marko Tolja na jedinstvenom dočeku Nove godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije