Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zelene mrlje

Žena pokazala zelene nokte nakon loše manikure: "Na njima je nastala plijesan!"

TikTok/@cleancookfun
30.01.2023.
u 16:30

Isto se, kažu stručnjaci, može dogoditi i ako se umjetni nokti samo 'urede', ispoliraju i skraćuju odnosno nadograđuju umjesto da se skinu svakih nekoliko tjedana.

Jedna se djevojka šokirala kad joj se ispod gela i manikure koju je radila u salonu na noktima počela pojavljivati plijesan, a svoje je iskustvo podijelila i na TikToku, u videu koji je brzo postao viralan.

- Pravi znak da je dosta tretmana i da noktima treba dati odmor - napisala je uz svoj video koji je u tjedan dana pogledan više od 250.000 puta, a u kojem pokazuje svoje nokte 'prošarane' gljivicama koje izgledaju kao zelene mrlje. 

Tri stvari koje morate napraviti da vam make up potraje cijeli dan

1/8

Naime, umjetni se nokti koje je stavljala nanose uz pomoć ljepila i pudera koji se lijepi na prirodni nokat, a ako zbog nepravilnog nanošenja, podizanja ili pukotina između prirodnog i umjetnog nokta nastane vlaga, može doći do gljivične infekcije koja izgleda kao plijesan.

Isto se, kažu stručnjaci, može dogoditi i ako se umjetni nokti samo 'urede', ispoliraju i skraćuju odnosno nadograđuju umjesto da se skinu svakih nekoliko tjedana, a ako dođe do jače infekcije, može biti potrebno i liječničko liječenje, odnosno kreme i lijekovi koji se daju samo na recept.

@cleancookfun Feel so manky 😂 #fyp #trending #viral #nails #infill #fungalinfection ♬ stanky ahhh - Edel’s Z lmaoo

"Trebali ste ih bolje održavati", poručila je jedna korisnica u komentarima.

„Promijenite salon. To se događa kada vlaga uđe ispod umjetnog nokta, a onaj koji ih radi morao paziti da se to ne dogodi”poručila je druga.

“Isprobajte ulje čajevca! Čini čuda,” predložio je netko dodavši da se u sličnim slučajevima razvoj gljivica može i spriječiti tako da se područje ispod nokta koji se podigao dobro osuši fenom.

Inače, jedno je novo istraživanje pokazalo da i dijeljenje pribora za manikuru također može uzrokovati širenje bakterija i gljivica, ali i da UV lampe kojima se suši gel oštećuju stanice nokta i uzrokuju mutacije unutar njih, piše NY Post.

Ne vole biti u vezi: Ovi horoskopski znakovi najsretniji su kao samci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije