Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"muški" zanat

Djevojka ispričala: 'Muškarci me ismijavaju jer radim u građevini i govore da me ovaj posao čini neprivlačnom'

Instagram
31.01.2022.
u 11:30

Često na društvenim mrežama dobiva negativne komentare od nepoznatih muškaraca, koji tvrde da nije dovoljno sposobna za ovakav posao

Darcie Richards (26) iz Ujedinjenog Kraljevstva često se susreće s osuđivanjem samo zato što radi u industriji u kojoj dominiraju muškarci. Naime, radi u građevinarstvu te je otkrila kako je muškarci često ismijavaju, tvrde da "nije dovoljno jaka" da radi svoj posao i da je to čini "neprivlačnom".

Svoja iskustva redovito dijeli na svom TikTok profilu, gdje kaže da želi pomoći drugim djevojkama koje rade u poljima gdje dominiraju muškarci da se osjećaju bolje i samopouzdanije.

No, kako piše The Sun, objavljivanje na društvenim mrežama dovelo je do mnogo ismijavanja od strane seksističkih muškaraca. Mnogi je osuđuju jer je visoka samo 157 centimetara te tvrde da "nije dovoljno jaka" i da je "prespora" da bi radila tradicionalno muški posao.

Žene koje ruše sve stereotipe i ne znaju za 'ženske' poslove: Zidarka, vozačica kamiona i aviomehaničarka!

1/11
@rattlekings #bricktok 👷🏼‍♀️ #girlpower ♬ Surrender - Natalie Taylor

"Biti žensko i baviti se ovim zanatom je stvarno teško. To nije tip posla u koji možete doći i samo se motati cijeli dan. To je teški posao svaki dan. I biti žena u ovom poslu bilo je iznimno izazovno”, objasnila je u jednom videu.

Međutim, Darcie neće dopustiti da je mržnja odvrati da radi ono što voli.

“Bilo je toliko djevojaka, stotine, koje su mi došle i rekle koliko sam im inspiracija. One misle da je ulazak u ovaj posao sjajan i da će napraviti isto. Ali nisu samo žene, pola mojih pratitelja su muškarci, koji su također jako sretni što nas vide kako ulazimo u taj zanat”, ispričala je pa dodala i onu negativnu stranu:

“Srećom, pozitiva nadmašuje negativne u stotinama tisuća. Ali dobivam i neke negativne komentare od ljudi na internetu. Ako ih dobijem, uvijek su od muškaraca. Samo vide djevojku i pomisle da je patetično ili da želim pažnju. Jedan muškarac je čak rekao da je to neprivlačno.”

@rattlekings Reply to @vank699 You put me off men. 🙄 #replyingtocomments #bricktok #dontberude #empowerment ♬ original sound - Jordan Rivers

U Hrvatskoj, žene čine samo 11,6 posto zaposlenih u građevinarstvu, kako piše Državni zavod za statistiku. 

I cijene kave lete u nebo: Pripremite se na poskupljenja omiljenog napitka do travnja!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije