Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rent-a-Santa

Djed Božićnjak dolazi na kućna vrata za 300 do 500 kn

djed mraz
VL FOTO
23.12.2010.
u 09:00

Ako dogovorite s još bar dva susjeda u istoj zgradi ili ulici da Djed Božićnjak posjeti i njihov dom i djecu, dobivate popust od 30 posto!

Ho! Ho! Hooo! Božić samo što nije stigao, kolači su gotovi, a darovi kupljeni i umotani u najšareniji blagdanski papir... Još samo nedostaje pravi Djed Božićnjak koji bi sve te darove uručio djeci, i to u njihovu domu! San svakog djeteta odlučio je ispuniti ekonomist Viliam Hainž koji ovih blagdana zajedno sa svojim timom dolazi na vrata i donosi darove koje ste pripremili za svoje dijete. 
S djetetom Djedica provodi 30 minuta, a uz pomoć šalabahtera roditelja već zna apsolutno sve što dijete veseli i o čemu želi razgovarati.

– Interes je jako velik. Roditeljima je često najveći problem naći Djedicu kojeg djeca neće prepoznati. Obično tu ulogu u obitelji dobije tata ili djed. Ali djeca su vrlo inteligentna i prilično vješto otkriju tko se krije iza maske – otkriva Viliam Hainž koji je Djedicu glumio još prije pet godina za djecu svojih prijatelja. 

Bolji u idućoj godini

Sjeverni pol, sobovi, Rudolf i patuljci najzanimljiviji su dio priče koji uvijek iznova zanima djecu kada im Djedica dođe. No, u ovoj priči važna je i suradnja Djedice s roditeljima.

– Za svaki posjet djeci važna je dobra priprema koja se provodi u suradnji s roditeljima. Šalabahterom, koji Djedica dobije ranije, roditelji obično upozore na nekoliko važnih sitnica kao što su pranje zuba, pisanje zadaće, slušanje roditelja ili posebni uspjesi djeteta. Ideja je djecu potaknuti da u sljedećoj godini budu bolja. Bitno je da se Djedica snađe u novim situacijama i ne poljulja povjerenje u svoju vjerodostojnost – kaže Vilim koji zbog nedavnih napisa o nedopuštenom kontaktu između djece i Djedice kaže kako to izbjegavaju iako se cijeli susret djeteta s Djedicom odvija u društvu roditelja.

Da bi iznajmljivanje Djedice mogao postati zanimljiv, zabavan i originalan dodatni posao, ustanovio je prije dva tjedna, kada je i počeo s iznajmljivanjem Djeda Božićnjaka.

– Trenutačno smo tim od pet Djedica. Riječ je o odgovornim, kreativnim i kvalitetnim mladićima koji već otprije imaju iskustva u radu s djecom, bilo kao treneri, animatori, zabavljači... Posao Djedice smatram hobijem jer mi, osim zarade, donosi i izvrsnu zabavu. Imam i svoj stalni posao koji volim i na kojem ću ostati i dalje – objašnjava Vilim.

Na svom poslu Djedice Božićnjaka najviše voli vidjeti osmijeh na dječjim licima.

– Lijep je osjećaj biti Djedica. Pogotovo kada vidiš da si donio osmijeh na lice djeci i svim ostalim ukućanima. Često to završi uz priču, kolačiće i upoznavanje s Djedicom bez maske – otkriva Vilim te napominje kako se zna dogoditi i razočaranje darom koji su roditelji odabrali, ali onda Djedica objašnjava kako je dar jedinstven i posebno za to dijete osmišljen.

Dolazi i nakon Božića...

Tim s portala djed-bozicnjak.net zasad obilazi Zagreb i okolicu, Sesvete, pa i Veliku Goricu. 
Odabir darova prepušten je roditeljima, no ako roditelji inzistiraju, i Djedica može kupiti određene darove. 
Najveća navala je za termine Božića i Badnjaka, a Djedica dolazi ujutro uz doručak ili uz večernji crtić. 
Može doći i poslije Božića kako bi provjerio jesu li darovi stigli i jesu li djeca zadovoljna ili pak donijeti zakasnjele darove koji su zbog velike mećave zaglavili na Sjevernom polu...

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
09:14 23.12.2010.

Kako ce djed Bozicnjak objasniti djeci GDJE je nestao djed Mraz?! I na kraju dajte se dogovorite...tko nosi poklone na Badnju noc ili Bozicno jutro... Isusek, djed Bozicnjak ili dobri stari djed Mraz !

DR
drznedaj
16:55 23.12.2010.

Glupe americke fore. NE slavi se tam neka bradata spodoba nego rodjenje isusa. Djeca znaju kak se svaki od onih losova zove, ko je zena od bradonje, di je doma a neznaju zasto se uopce slavi bozic. A kamoli ko su bila ona tri kralja. Jbg, nije zanimljivo tamo neka stala sa 3 raznobojna frikova i maloj cvilidreti u jaslicama. Aj ak se nece djeci vec krscanski to objasnit onda bar vratite dedu Mraza.

OB
-obrisani-
18:03 23.12.2010.

Jeba vas did mraz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije