Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko srce

Dječak (10) ostao bez majke, pa osnovao udrugu u njenu čast: Skupio je preko 90 000 kuna!

Harvey Hughes - Sharps
17.12.2019.
u 08:14

Maleni Harvey Hughes - Sharps skuplja novac za udruge u čast majci Rachel preminuloj prije šest godina od raka jajnika.

Ovaj 10-godišnji dječak u čast majci prikupio je više od 10 000 funti (91 760 tisuća kuna), prenosi mirror.co.uk.

Harvey je napunio naslovnice ovog tjedna kada je uručio kovertu s pet funti za večeru Ashleigh Perks (25) i Jacku Nixon (26), koji su uživali u obroku u Oak Tree u Chesteru.

Ovaj par iz Walesa se iznenadio kada su otkrili da je maleni dječak dao vlastiti novac za njihov obrok, a u bilješci napisanoj rukom objasnio je da je to u znak sjećanja na njegovu mamu Rachel, koja je preminula prije šest godina od raka jajnika.

Foto: Harvey Hughes - Sharps

Dječakova obitelj svake godine na godišnjicu smrti Rachel odlazi u restoran, a posljednje tri godine Harvey čini ovo djelo. On nosi radost i dobrotu gdje god ode, a od kada je majka umrla on je za razne udruge prikupio oko 90 000 kuna (više od 10 000 funti) - radeći sve, od sponzoriranog klavirskog tona do doniranja uskršnjih jaja i puštanja druge djece da se igraju u njegovom vrtu.

Harvejeva maćeha Katherine Robinson-Sharps (40) rekla je: "Sve je u tome da sačuvamo sjećanje na Harveyevu mamu živom - ona je važna osoba za njega i ona će uvijek biti važan dio njegove priče. Ne bi trebalo tugovati, nego činiti nešto iz ljubavi i dobrote. Naučio me puno o životu i izvlači iz ljudi ono najbolje. On je prekrasan dječak."

Foto: Harvey Hughes - Sharps

Nakon što je Harvey poklonio karticu Ashleigh i Jacku, par je otišao pronaći njega i njegovu obitelj kako bi mu zahvalio na njegovom ljubaznom činu. Fotografirali su se njim i objavili na internetu, pa je tako mali Harvey postao prava zvijezda.

"Moja mama je bila jako dobra, nježna i puna ljubavi. Bila je socijalni radnik. Prihvatite novac za svoj obrok i zabavite se s obitelji.", pisalo je u kartici koju je dječak ostavio paru.

Foto: Harvey Hughes - Sharps

2016., za svoj sedmi rođendan Harvey je odbio poklone i odlučio skupiti novac za bolnicu gdje je bila Rachel - obitelj i prijatelji donirali su novac tamo umjesto da su njemu kupovali poklone, a to je tražio upravo on. Od bolnice je dobio pehar s slikom sebe i svoje mame u znak zahvale. 

Opisuju ga kao dobrog, prekrasnog i sramežljivog dječaka koji ima ogromno srce.

Foto: Harvey Hughes - Sharps

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije