Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODA

Dizajnerica Andreja Bistričić predstavila najnoviji serijal 'Like a Doll'

09.01.2009.
u 16:07

Postdiplomski studij na londonskom Central Saint Martins College of Art and Design promijenio je moje modno mišljenje. Sada mi više nije važna igra u oblikovanju nego što će donijeti istraživanje krojeva i materijala. I kako se npr. mijenja isti model kad ga napraviš u desetak verzija od desetak različitih materijala”, kaže Andreja Bistričić, modna dizajnerica koja se nakon diplome zagrebačkog TTF-a i niza izložbi pridružila postdiplomadima u najuglednijem svjetskom modnom žarištu iz kojeg su potekla najslavnija svjetska modnodizajnerska imena.

Za kratka boravka u Zagrebu, Andreja nas je upoznala sa svojim najnovijim serijalom “Like a Doll” koji sadrži sve elemente takva eksperimentalnog oblikovanja. U tome joj se pridružio Tomislav Zidar čije je zanimanje za elektroničke naprave potkrijepljeno diplomom elektrotehnike, pretočeno ovdje u mini izdanju. Robote koje konstruira prilagodio je, naime, modnim potrebama pa je sada riječ o “jobotichijima” koji zaliveni u smolu služe kao nakit ili dugmad.

U Andreje se sve čini veselo i lako, premda iza svega stoji ozbiljan rad i marka “Immigrant by Andreja Bistričić” prisutna i u Zagrebu. Starinske lutke, duh 60-ih godina 20. stoljeća i sve što karakterizira dječju igru, sabralo se u njezinoj kolekciji “Like a Doll”, u kojoj ovratnik preuzima ulogu nakita prenosivog na razne modele košulja i haljina.

– Postoji tzv. edgy stil, onaj na rubu, u kojem je sve malo pomaknuto, a opet u konačnici kontrolirano da bi se zadržao stil koji volim – kaže Andreja koja se bez problema upisala na londonsku “školu koju pohađaju genijalci koji su vani već završili jake modne škole i fakultete”. A radno je iskustvo između ostalih stekla i kod slavnog McQueena!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije