Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad Talijani ljube

Dizajnere nadahnuli Garibaldi i nacionalna zastava

'stivali_nnn_ziv_160311'
''
16.03.2011.
u 17:10

Od torbica i privjesaka do sandala i čizama s reljefom Italije na poplatu – Talijani su sve podredili proslavi godišnjice ujedinjenja

Talijani, koliko god su trendseteri, toliko su i domoljubi pa se za 150. godišnjicu ujedinjenja Italije spremaju obilježiti modnim trendovima u tri boje s nacionalne zastave; zelenoj, bijelo i crvenoj. Zvučna imena talijanske modne scene spremna su za prezentiranje svojih kreacija u čast Garibaldija, a sve u znaku popularne trecolore. Torbe, nakit, odjeću pa čak i ukrasne folije za automobile – sve je u znaku talijanske zastave.

Alberto Guardiani oživio je nekoć popularne sajmonice od antilop kože – bijele, zelene i crvene. No, nije stao na tome, već je izbacio i čizme – boje kamela i istrošenog looka – nalik onima koje je nosio Garibaldi, s otisnutom kartom Italije na poplatu i rupom od metka na mjestu gdje je ranjen. Kreatori nakita Chantecler Capri izradili su ograničenu seriju privjesaka u boji koralja, ahata i zelenih dijamanata.

Nakit u domoljubnom duhu kreirao je Damiani koji je predstavio satove od bijele keramike s rubinima i smaragdima. Čak je i Geox na ovogodišnje modele tenisica našio pruge u tri boje.

Ključne riječi

Komentara 2

PO
podravacc
05:48 17.03.2011.

Zar su oni normalni??????? Stavili svoju zemlju na potplate da mogu gaziti po njoj!!!!!!!!!!!! Veliki domoljubi

EU
eugenie
18:25 11.04.2011.

hej mai , sve za dobu paru. Pa pogledaj im samo premiera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije