Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istekao im je rok od 60 dana

Devet napuštenih pasa u sisačkom je Skloništu pred eutanazijom

Psi za udomljavanje
Foto: Privatni album
1/5
18.06.2014.
u 23:59

Zainteresirani za udomljavanje mogu se javiti Veterinarskoj stanici na o44/527-711 ili udruzi Patronus na 095/9189-023

Devet pasa koji se nalaze u sisačkom Skloništu u petak će biti usmrćeni ako im se ne pronađe novi ili barem privremeni dom.

U Skloništu je trenutno 30-ak pasa, a zbog nadolazećih ljetovanja, u Veterinarskoj stanici očekuju gužvu, s obzirom da neodgovorni građani često napuste svoje ljubimce kada odu na more.

– Neki psi već su mjesecima kod nas i odavno im je istekao rok od 60 dana. Iako izbjegavamo eutanaziju koliko je moguće, više nemamo mjesta – kazao je direktor Veterinarske stanice Đuro Bugarin. Svi psi su cijepljeni i čipirani, a većina ih je mlađe dobi.

Patronus ne može spasiti toliko pasa koliko ih građani mogu napustiti

Obveza Skloništa je i pokušaj pronalaska doma za napuštene pse, no njihova Facebook stranica nije baš ažurna po tom pitaju. U pronalaženju doma za napuštene pse sudjeluje i sisačka Udruga za zaštitu životinja Patronus.

– Iako u Veterinarskoj stanici često probiju rok za uspavljivanje pasa, nažalost, za prethodnih osam nismo na vrijeme obaviješteni, a sad se dogovorio datum 20. lipanj za nove no, nisam optimistična da ih možemo spasiti u svega nekoliko dana - kazala je Vesna Vučić iz Patronusa pozivajući građane da se akciji odazovu i smjeste pse, s obzirom da udruga nema svoj azil, a privremeni udomitelji već su prepuni.

– Patronus ne može spasiti toliko pasa koliko ih građani mogu napustiti - komentirala je Vesna. Zainteresirani za udomljavanje mogu se javiti Veterinarskoj stanici na broj 527-711 ili Patronusu na 095/9189-023.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
baniček
21:30 23.06.2014.

da sam bar pas, dobio bih više pažnje i prava nego kao "čovjek"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije