Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hit s TikToka

Desert gotov u samo nekoliko minuta: Iskušajte recept za čokoladne jagode!

Tik Tok
02.06.2023.
u 08:00

Ukusno, osvježavajuće i gotovo u tren oka!

Sezona jagoda službeno je počela. Preplavile su dućane i tržnice, a da ovo voće mnogi obožavaju, pokazuje to što izrazito brzo nestaju s polica. Osim što su vrlo ukusne i lijepo mirišu, one su korisne i za naše zdravlje. No, ako vam je već dosadilo jesti svježe jagode bez ičega, s ovim voćem možete napraviti desert koji je gotov u samo nekoliko minuta

Naime, ovaj čokoladni desert s jagodama zahtijeva tek tri sastojka, potrebne su vam jagode, kokosov, grčki ili druga vrsta jogurta po želji i tamna čokolada. Recept je na društvenoj mreži Tik Tok podijelila korisnica @bearenger i ubrzo je postao vrlo popularan.

@bearenger These lil bites are magic!!! 🍓#healthyrecipes #easyrecipe #foodasmr #plantbased #TikTokTaughtMe @Nicole Modic, JD ♬ Cupid – Twin Ver. (FIFTY FIFTY) – Sped Up Version - sped up 8282

 

Sastojci:

  • 300 grama jagoda

  • čaša grčkog jogurta

  • 100 grama tamne čokolade

  • morska sol po želji

Priprema: Jagode je potrebno očistiti i narezati na kockice. Zatim u zdjelu dodajte grčki ili bilo koji drugi jogurt, te ga pomiješajte s narezanim jagodama. Od smjese napravite kuglice i stavite ih na pleh prekriven papirom za pečenje. Formirane kuglice treba odložiti u zamrzivač dok ne očvrsnu. Čokoladu istopiti na pari, a potom u nju umočiti čvrste kuglice, koje ste prethodno ohladili u zamrzivaču i ostaviti da se stvrdnu. Po želji posuti morskom solju.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije