Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Dermatologinja otkriva: 'Jedite ovo svaki dan i nećete imati bore'

shutterstock
27.12.2023.
u 09:30

Studija na 49 žena u postmenopauzi otkrila je da se kod sudionica nakon šest mjeseci bore smanjile za 16%, a hiperpigmentacija za 20%.

Možda zvuči ludo, ali svakodnevna konzumacija badema može održati kožu bez bora, tvrdi dermatologinja. 'Svojim pacijentima govorim da je jedenje tri šake badema dnevno prirodan način za liječenje bora', rekla je kirurginja za rak kože dr. Neera u videu na svom TikToku. Njen isječak o zdravlju kože ima više od 81.000 pregleda otkako je objavljen, piše New York Post.

Neera, koja je završila specijalizaciju i obuku za rak kože na Medicinskom fakultetu Harvard, rekla je: 'Konzumacija badema može umjereno, ali ne drastično, poboljšati kožu, ali potrebna su dodatna istraživanja. Za najbolje rezultate, svakodnevno nanesite kremu za sunčanje, koristite antioksidativni serum poput vitamina C i uključite retinoide u svoju rutinu'.

 

@dermatologysurgeon A 24-week clinical study showed that women who consumed about 400 calories of almonds per day (roughly three handfuls) had a significant reduction in facial wrinkles/fine lines and hyperpigmentation. #wrinkletreatment #wrinkles #antiaging #fyp ♬ original sound - Taylor Dean

Liječnica je također rekla da čak postoji studija koja podupire njezinu tvrdnju. '24-tjedna klinička studija pokazala je da su žene koje su konzumirale oko 400 kalorija badema dnevno (otprilike tri šake) imale značajno smanjenje bora na licu/finih linija i hiperpigmentacije', rekla je o studiji Sveučilišta Kalifornija.

Studija na 49 žena u postmenopauzi otkrila je da se kod sudionica nakon šest mjeseci bore smanjile za 16%, a hiperpigmentacija za 20%. Na kraju istraživanja, žene koje su jele bademe imale su povećanu hidrataciju kože na obrazima i čelu.

VEZANI ČLANCI: 

Neki komentatori ispod Neerinog videa zahvalili su joj na savjetu. 'Idem odmah kupiti bademe', rekla je jedna korisnica, a druga je dodala: 'Uvijek jedem bademe, to je moj omiljeni međuobrok'. Treća je jednostavno napisala: 'Mama je bila u pravu'.

VEZANI ČLANCI: 

Drugi su imali dodatna pitanja o hrani koja je dobra za kožu. 'Ne mogu jesti orašaste plodove. Postoji li neka zamjena?', upitala je jedna osoba. Neera je odgovorila: 'Dodaci omega 3 mogu imati slične dobrobiti'. 'Rečeno mi je da previše badema uzrokuje bubrežne kamence?', upitala je druga. 'Ali, tri šake za zdrave ljude ne bi trebale biti problem', odgovorila je Neera, 'Bademi su tako dobri za vas - proteini, omega masne kiseline, imaju mnoge zdravstvene dobrobiti'.

Dermatolozi tvrde da položaj spavanja i jastučnica mogu uzrokovati bore na licu: Evo zašto se to događa:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije