Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djeca pod stresom

Depresija, ADHD, burnout: 'Bolesna' zdrava djeca

Amy Winehouse
Foto: Bigpictures
1/2
16.08.2013.
u 09:43

Što je neko društvo razvijenije, to je očito izloženo višem riziku od psihičkih oboljenja. A to važi i za djecu jer roditelji pod stresom odgajaju djecu pod stresom.

Depresija, burnout, ADHD - sve su to, kažu stručnjaci, nove bolesti naše civilizacije. Što je neko društvo razvijenije, to je očito izloženo višem riziku od psihičkih oboljenja. A to važi i za djecu jer roditelji pod stresom odgajaju djecu pod stresom.

Ali kada je neki poremećaj doista psihičko oboljenje - kada tugovanje postaje depresija? Kada živo dijete postaje hiperaktivni pacijent kojeg treba liječiti? Nedavno je Američka udruga psihijatara objavila novo izdanje dijagnostičkog kataloga DSM kojim se kao bolesti definiraju mnoga stanja koja do sada nisu bila smatrana bolešću.

A farmaceutska industrija trlja ruke.

>> Kako prepoznati da vaše dijete ima ADHD?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije