Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cvjećarski trikovi

Cvjećarka podijelila trik s kojim će cvijeće koje ste dobili za Valentinovo duže ostati svježe

shutterstock
14.02.2023.
u 09:30

Baš kao i ljudi, lijepo cvijeće isto treba ljubav i pažnju. Dakle, ako želite da vaši buketi još danima nakon Valentinova izgledaju svježe, morat ćete se malo potruditi.

Cvijeće je jedan od najčešćih poklona za Valentinovo, bilo da se radi o buketu ruža ili tulipana s ovim znakom pažnje ne možete pogriješiti. Međutim, baš kao i ljudi, lijepo cvijeće isto treba ljubav i pažnju. Dakle, ako želite da vaši buketi još danima nakon Valentinova izgledaju svježe, morat ćete se malo potruditi, prenosi Metro.

Uz ove jednostavne trikove mlijeko, banane, kruh i druge namirnice - dulje će trajati!

1/8

Srećom stručnjakinja iz službe za dostavu cvijeća Prestige Flowers, Jade Robertson, tvrdi da postoje načini da se spriječi uvenuće cvijeća. Ona kaže: „Bez obzira na to jeste li već nabavili cvijeće koje ćete pokloniti voljenoj osobi za Valentinovo ili ćete to obavljati u zadnji tren, briga o cvijeću počinje čim ga kupite. Da bi cvijeće izdržalo cijeli životni vijek, potrebna mu je dobra njega, ali ne treba puno vremena. Sljedeći neke osnovne savjete, lako ćete održati cvijeće sjajnim“.

Rezanje

Prema Jade, preporučljivo je odrezati stabljiku svakog pojedinog cvijeta pod kutom oko centimetar i pol iznad korijena. Dijagonalni rez povećava količinu vode koja se apsorbira u stabljike i održava njihov izgled dulje svježim. Ovo također uklanja sve bakterije u dnu stabljike.

Pozicioniranje

Pozicioniranje je ključno za dugovječnost cvijeća. „Rezano cvijeće općenito voli biti na sobnoj temperaturi, koja je između 18 i 22 stupnjeva Celzijusa. Oni ne vole grijaće elemente, što je važno zapamtiti u ovo doba godine kada ljudi žele uključiti radijatore i prijenosne grijalice ili zapaliti kamine. Ostali izvori topline uključuju osunčane prozorske klupice te područje pored vašeg TV-a ili bilo kojeg uređaja koji emitira toplinu. Održavanjem cvijeća na stabilnoj temperaturi, ni prevrućoj ni prehladnoj, ono će rasti i cvjetati svojom prirodnom brzinom, produžujući tako svoj životni vijek“, rekla je Jade.

Stavljanje cvijeća u vodu

Kada aranžirate cvijeće u vazi, uklonite sve listove ispod vodenih linija. To pomaže spriječiti zamućenje vode i osigurava svježinu. „Ako vaša voda počne izgledati zamućeno, promijenite vodu, inače je malo vjerojatno da će vaše cvijeće dobiti hranjive tvari koje su mu potrebne kako bi izgledalo najbolje što može“, objasnila je Jade.

Klonite se voća

Držite svoje cvijeće podalje od voća. „Voće koje sazrijeva, a posebno banane, oslobađaju male količine plina etilena koji može ubrzati proces sazrijevanja, pa zbog toga vaše cvijeće uvene mnogo ranije. Stoga je puno bolje maknuti cvijeće od zdjele s voćem i još malo uživati ​​u cvatu“, dodala je Jade.

Znanstvenici NASA-e: "Ovaj cvijet pomaže u borbi protiv plijesni, a iz zraka 'upija' prašinu i zračenje" 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije