Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKUSNI I PRELIJEPI

Jeste li spremni za božićne kolače: Ovo je recept za cupcakes božićna drvca

Slatki svijet torti i kolača
Foto: Slatki svijet torti i kolača
1/3
13.12.2016.
u 08:40

Ohlađene muffine ukrasite Chantilly kremom u koju ste dodali malo zelene boje i šarenim mrvicama

Stiglo je blagdansko vrijeme, a s njime i jedan od omiljenih trenutaka u većini kućanstava – priprema kolača. Upravo zato predstavljamo cupcakes božićna drvca koja će svojim okusom i izgledom osvojiti i vaš blagdanski stol.

Recept sa stranice Slatki svijet torti i kolača pročitajte u nastavku:

Bjelanjke kratko izmiksajte da se zapjene, dodajte sol pa nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte žutanjke i aromu vanilije pa sve dobro izmiksajte. Dodajte mlijeko pa još jednom izmiksajte smjesu prije nego što dodate brašno i prašak za pecivo.

Foto: Slatki svijet torti i kolača

Brašno kuhačom umiješajte u smjesu i dobro sve izradite tako da ne bude grudica. Na kraju malo-pomalo dodajte snijeg od bjelanjaka i kuhačom lagano sjedinite sve sastojke. Košarice za muffine napunite do ½ visine kalupa. Muffine pecite 12-15 minuta na temperaturi od 180 °C.

Foto: Slatki svijet torti i kolača

Ohlađene muffine ukrasite Chantilly kremom u koju ste dodali malo zelene boje i šarenim mrvicama. Za pripremu Chantilly kreme slatko vrhnje izmiksajte do pola, dodajte šećer u prahu i aromu vanilije pa miksajte dok ne dobijete dovoljno čvrst šlag za dekoraciju muffina.

>> Aromatizirani med s lješnjacima prava je poslastica - evo kako je pripremiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije