Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne riskirajte gljivice

Cipele nosite dulje od godinu dana? Ovaj test će vam pokazati da trebate nove

Cipele
Thinkstock
31.10.2017.
u 08:43

Jedna od najvećih prijetnji svakako su gljivična oboljenja koja imaju jako neugodne simptome, mogu prouzročiti i otpadanje nokta, a liječenje je dugotrajno čak i kod onih najupornijih.

Svi imamo onaj neki najdraži par obuće kojeg se teško odričemo i nosimo sve dok se ne raspadne. 

Istrošenost, stanjeni potplati, bol u stopalima, svrbež, smrad ili tenisice koje su više puta bile mokre od kiše ili znoja, to su indikatori da je vrijeme da se ipak oprostite od svojeg najdražeg para obuće i kupite nove. 

Jedna od najvećih prijetnji svakako su gljivična oboljenja koja imaju jako neugodne simptome, mogu prouzročiti i otpadanje nokta, a liječenje je dugotrajno čak i kod onih najupornijih.

Gljivične infekcije kože pogađaju čak 20 posto odrasle populacije u svijetu, a jesen koja donosi vlagu i konstantan boravak u zatvorenim cipelama pogoduje njihovu razvoju. U trenutku kada se već pojave prvi simptomi, kao što su crvenilo, peckanje i svrbež između prstiju ili nakon što ste zamijetili zadebljane i požutjele nokte, važno je odmah krenuti s liječenjem koje obavezno treba provesti do kraja. 

Kako prepoznati da je vrijeme za bacanje obuće?

Kožne čizme

Ako još uvijek donekle dobro izgledaju, ali propuštaju, njihovo vrijeme je prošlo. Svakako izbjegavajte dugo boraviti u gumenim čizmama za kišu jer u njima noga "ne diše" i lako će poprimiti  neugodan miris.

Cipele

Ako jedan te isti par cipela nosite gotovo svaki dan, vrijeme je za nove nakon godinu dana. Dobar test jest da ih stavite na ravnu površinu i pogledate odozada. Ako se naginju na jednu stranu, odradile su svoje i vrijeme je da ih zamijenite. Kožne cipele dulje će trajati ako ih redovno mažete kremama za očuvanje kožne obuće i zamijenite potplate po potrebi. Mogu trajati i do deset godina, ali kada koža počne pucati, oprostite se s njima, piše Zivim.hr.  

Cipele
1/1
 
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:17 31.10.2017.

Ja sam iz Hrvatske i imam quattro stagioni cipele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije