Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poput bijelog safira i akvamarina

Čeka vas izbor zaručničkog prstena? Stručnjak kaže da pogledate i prstenje s ovim alternativama dijamantu

Shuttterstock
12.10.2021.
u 07:00

Bijeli safiri i akvamarini su dosta jeftiniji od dijamanta; pa prsten s akvamarinom možete kupiti već za 1.000 kn (120 dolara).

Iako je nepisano pravilo da zaručnički prsten treba imati dijamant, stručnjak za drago kamenje Benjamin Khordipour iz tvrtke Estate Diamond Jewelry kaže da se zadnjih nekoliko godina sve više parova odlučuje za alternative tom skupocjenom kamenu. 

- Ako tražite alternativu dijamantu, zadnjih je godina najpopularniji kamen moissanite, prirodni mineral slične nijanse i sjaja posebno popularan u izradi nakita - kaže Khordipour i objašnjava da, iako su u mnogočemu različiti, samo vrsni poznavatelji dragog kamenja mogu prostim okom vidjeti je li na prstenu taj kamen ili dijamant.

Svadbena večera kćeri Mate Bulića, Katje i Tome Drmića u hotelu Le Meridien Lav

1/15

Osim njega, za izradu zaručničkog prstenja često se koristi i bijeli safir, ali i akvamarin koji, premda je kako mu i ime govori plavi najčešći i najpoznatiji, postoji i u bijeloj boji i nijansi nalik na dijamantnu. no s nešto manje sjaja i naravno mekši.

No, premda neke alternative dijamantu mogu biti povoljnije, nekima je cijena često zapravo i veća.

- Prsten od moissanita ćete vjerojatno platiti oko 10.000 kn (1.500 dolara) - kaže Khordipour i dodaje da po sličnoj cijeni možete kupiti i malo manje kvalitetni dijamant.

Za razliku od spomenutog, bijeli safiri i akvamarini jesu dosta jeftiniji od dijamanta; pa prsten s akvamarinom možete kupiti već za 1.000 kn (150 dolara). 

- Svi dragulji imaju svoje prednosti i nedostatke, pa ljudima uvijek kažem da izaberu nešto cjenovno prihvatljivo što se njima sviđa. - rekao je za Insider.

Baš kao i odjeća, kaže on, i nakit je podložan promjeni trendova i ono što je danas 'in' sutra vjerojatno više neće biti, a to pokazuje i činjenica da su se do kasnih 1930-ih zaručničko prstenje najčešće izrađivalo s biserima, rubinima i safirima, a tek je kasnije dijamant postao standard.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zonia J (@lovezoniaj)

Baš kao i odjeća, kaže on, i nakit je podložan promjeni trendova i ono što je danas 'in' sutra vjerojatno više neće biti, a to pokazuje i činjenica da su se do kasnih 1930-ih zaručničko prstenje najčešće izrađivalo s biserima, rubinima i safirima, a tek je kasnije dijamant postao standard

- Najvažnije je da odaberete nešto što vam se sviđa i što će se svidjeti osobi koja će prsten nositi - zaključuje stručnjak, bez obzira je li to pravi ili 'lažni' dijamant ili neka šarenija alternativa.

Kada zaruke pođu po zlu...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije