Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Brzo čitanje - tehnika koja poboljšava mentalne sposobnosti kod djece

Brzo čitanje
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
21.08.2014.
u 08:00

Današnje doba stavlja pred djecu nova i veća očekivanja u pogledu snalažljivosti i korištenja novih vještina. Brzo čitanje je iznimna tehnika, koja garantira vašem školarcu bolji uspjeh u školi, ali i veću fokusiranost, koncentraciju i motivaciju. Program tradicionalnog školstva zanemaruje niz postojećih tehnika i stilova učenja, koje školarcima pomažu osvijestiti i pronaći najefikasnije metode učenja za sebe.

Stoga je upravo to područje koje treba osvijestiti i poticati u radu sa školarcima, a seminar brzog čitanja pokriva sva ta područja, djelujući afirmativno na vaše dijete.

Tvrtka In Optimum sistem d.o.o. je prva u Hrvatskoj, ali i u regiji, počela održavati seminare Brzog čitanja te, jedina u Hrvatskoj, posjeduje pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, čime jamči metodičku i pedagošku kvalitetu, te udovoljava kriterijima EU vezanim uz školstvo.

Zašto je Brzo čitanje tehnika koja kod djece i odraslih potiče razvoj iznimnih rezultata?

Brzo čitanje je moćna vještina koja se zasniva na prirodnim sposobnostima čovjeka da proširi percepciju, izoštri fokus, razvije fotografsko pamćenje, poveća memoriju, kao i poveća cjelokupnu sposobnost razumijevanja teksta.

Naš mozak se sastoji od lijeve i desne polutke. Većina ljudi ima dominantnu jednu polutku što utječe na osobnost, sposobnosti i stil učenja. Tijekom učenja angažirane su obje polutke, procesuirajući u skladu sa svojim specijalizacijama i izmjenjujući informacije sa suprotnom polutkom. Što više uključujemo rad obje polutke, to ćemo bolje obaviti zadatak.

Brzo čitanje je upravo odlična metoda jer objedinjuje rad obje polutke i time također drži pažnju, nužno potrebnu za koncentraciju.

In Optimum je razvio poseban program idealan za djecu od 8-12 god JUNIOR BRZO ČITANJE, uz koji čitanje i učenje postaje interesantno i zabavno. Tijekom seminara treneri obrađuju s djecom i školsko gradivo tako da kroz program djeca uče: kako poboljšati koncentraciju, kako povezati gradivo, kako lakše zapamtiti te kako svladati gradivo koje im je teško ili nerazumljivo. Naglasak cjelokupnog čitanja i učenja je na mentalnim mapama.

Od neprocjenjive važnosti jest osjećaj samopouzdanja koji djeca dobiju usvajajući tehniku brzog čitanja. To im znatno olakšava daljnje učenje, pružajući im osjećaj sigurnosti.

Na seminaru djeca mogu postići sljedeće rezultate: uspjeh u školi - FANTASTIČAN; razumijevanje – POTPUNO; čitanje – 500% BRŽE I LAKŠE; pamćenje – DUGOTRAJNO

Po završetku seminara djeca imaju mogućnost polaziti Junior radionice kako bi i dalje usavršavali stečene vještine.

Junior brzo čitanje je jedinstven program za razvoj potencijala djeteta!

MOĆNA VJEŠTINA POWER READINGA ODLIČNA I ZA DISLEKSIČARE I DISGRAFIČARE!! Prema podacima trenera, seminar Brzog čitanja pridonio je nadaleko pozitivne rezultate i kod djece i odraslih sa smetnjama pri učenju i čitanju (npr. kod disleksije, disgrafije).

Više informacija, kao i komentare polaznika naših seminara, potražite na internet stranici www.inoptimum.com. Kontakt telefon: 0800 200 197 (besplatni broj); 01 301 35 79; 01 301 35 82; 098 379 801; 091 2098 048

Predbilježbe su obavezne zbog ograničenog broja polaznika.

Svakog polaznika seminara Brzog čitanja očekuje vrijedan poklon po vlastitom izboru!

Anja Melcher, prof.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?