Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zadnjih 10 godina

Broj očeva koji ostaju kod kuće i brinu se za djecu veći 10 posto

obitelj
Tomislav Miletić/PIXSELL
26.10.2011.
u 10:32

Obiteljska pravila polako se mijenjaju. Više nije isključivo majka odgovorna za odgoj i skrb o djeci.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da jedan od sedam očeva ostaje kod kuće kako bi se brinuo o djeci, javlja DailyMail.

Dok su prije isključivo žene bile odgovorne za odgoj i skrb o obitelji, situacija se znatno promijenila u posljednjih deset godina. Najčešći razlog ostanka očeva kod kuće je taj da majka više zarađuje.

Očevi su otkrili da se njih 43 posto osjeća sretno zbog prilike da ostanu kod kuće i odgajaju svoju djecu, dok njih 46 posto kaže da su odluku donijeli kako bi se omogućilo hranitelju obitelji s većim primanjima da nastavi raditi.

No postoji i negativna strana. Naime, neki su muškarci priznali da se zbog ostanka kod kuće osjećaju inferiorno kao muškarci, dok je njih osam posto reklo da je lakše raditi nego čuvati djecu. Također, osam posto ispitanih voljelo bi zarađivati više i nastaviti raditi.

No čak trećina majki osjeća krivnju zbog odlaska na posao. Nadalje, jedna od pet  žena žali se da zapravo radi dva posla, jer se nakon radnog vremena brine o kućanskim poslovima, a jedna od deset kaže da preraspodjela kućanskih poslova rezultira bračnim svađama.

Samo 15 posto majki reklo je se osjeća sretno što ima mogućnost otići na posao dok se suprug brine za djecu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije