Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profesor s Oxforda

'Radno vrijeme od 8 do 16 štetno je za naše zdravlje'

Buđenje
Foto: Thinkstock
14.09.2015.
u 13:50

Tvrdi kako je za sve zaslužan naš dnevni ritam odnosno 'tjelesni sat', što znači da nam je teško usredotočiti se na posao odmah ujutro

Radno vrijeme od 9 do 17 ili od 8 do 16 sati može ozbiljno naškoditi vašem zdravlju, tvrdi Dr. Paul Kelley, akademik sa Sveučilišta u Oxfordu dodajući kako je rad prije 10 sati ujutro ''mučenje'' zbog kojeg smo skloniji bolestima.

Tvrdi kako je za sve zaslužan naš dnevni ritam odnosno ''tjelesni sat'', što znači da nam je teško usredotočiti se na posao odmah ujutro, javlja Metro.

– Radnici ne bi trebali početi raditi prije 10 sati ujutro. Svima nam nedostaje sna, a ne možemo promijeniti naš dnevni ritam niti se ''naučiti'' na ustajanje u određeno vrijeme. Vaše se tijelo prilagođava sunčevoj svjetlosti, čega vi niste svjesni. Vaša jetra i srce imaju drukčiji ritam rada, a vi od njih tražite da ga promijene za dva ili tri sata – kaže znanstvenik.

>> Mrzite vaš posao? Evo kako ga ponovno zavoljeti

Ključne riječi

Komentara 4

PU
pulizg
19:53 13.09.2015.

ja radim od 6 i svako jutro poskidam sve sa neba kad mi zazvoni alarm

Avatar dmitarX
dmitarX
20:56 13.09.2015.

Zavisi prika, kad se legne. Ako ko pravi znanstvenik ideš u 1, 2 ujutro u krpe, onda i spada da počneš s poslom oko 12. Ako pak ideš disciplinirano leći do 11, onda je rad od 7-15 milina. Inače, duhovnjaci,ci, očito s razlogom zagovaraju rano ustajanje, i najveću produktivnost baš ujutro. Samo...treba biti taj; discipliniran. Nego, bolje da si zaključio, pa predložio da rad ubija, bilo u 6 ujutro, bilo u 13h...kad je inače neka crknuta ura i zasićenje određenog radnika. Hvala :)

KN
knezevic3d
15:47 14.09.2015.

e moj dr.paul.....koga briga sto cu ja narusit zdravlje.....radno vreme od 6-18h....vazda se radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije