Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u svakoj prilici

Bezmesni dan: Božanstvena proljetna jaja možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru, prijat će vam uvijek

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
01.06.2022.
u 10:12

Obiteljski ručak može biti gotov za pola sata i pritom biti jako ukusan i hranjiv, a bez trunke mesa. Bob, mladi špinat, poriluk i domaća jaja u ovoj kombinaciji oduševit će sve ukućane, čak i one koje je jako teško nagovoriti da pojedu nešto zeleno.

Recept je osmislila gastroblogerica Nasja Duplančić na čijem blogu možete pronaći vrijednu zbirku domaćih, tradicionalnih jela, redom pripremljenih od sezonskih namirnica baš kao što je i recept koji vam danas nudimo.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Proljetna jaja

Sastojci:

do 6 jaja

2 šake svježeg, mladog špinata

2-3 manja poriluka

šalica boba u zrnu

sol, papar, muškatni oraščić

maslinovo ulje

Priprema:

Bob uronite u kipuću vodu kako bi mu mogli lakše odstraniti opnu. Špinat operite i narežite na manje komade. Poriluk prerežite po duljini, operite ga i narežite na kolutove. U veću tavu stavite malo maslinova ulja pa ubacite poriluk i pirjajte desetak minuta uz miješanje da poriluk uvene. Ubacite zrna boba kojima ste prethodno odstranili opnu pa ubacite špinat i dodajte 1 dl povrtnog temeljca da se sve kuha koju minutu. Dodajte začine. Žlicom razmaknite povrće tako da dobijete rupe u koje ćete staviti jaja. Koliko jaja želite, toliko jamica napravite. Poklopite i pustite da se jaja ispeku. Gotovo je kad bjelanjak više nije proziran. Jaja posolite i popaprite i uživajte u ovom divnom jelu.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije