Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svima besplatno

Bandić: 'Sramota je za zemlju da moramo žicati knjige!'

Milan Bandić
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
10.06.2014.
u 13:46

Gradonačelnik je danas najavio da će od iduće školske godine i svi srednjoškolci dobiti besplatne udžbenike

Iduće školske godine svi će srednjoškolci u Zagrebu dobiti besplatne udžbenike. Najavio je to danas gradonačelnik Milan Bandić na predstavljanju humanitarne akcije Hrvatskog Caritasa za besplatne udžbenike na razini države, "Spremni za dobro", koje se održalo u prostorima Hrvatske biskupske konferencije na Ksaveru.

Nakon što je ponosno istaknuo da Zagreb već djeluje po tom pitanju tako što osigurava besplatne udžbenike osnovnoškolcima, ali i srednjoškolcima iz obitelji s troje i više djece, poručio je kako je, u suradnji s pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje, Ivicom Lovrićem, osigurao i udžbenike za djecu s poplavljenih područja u Slavoniji.

- Sramota je za zemlju da moramo žicati knjige. Moja je sreća da ja konzultiram dragog boga i moju mater i svoje klikere. Marin Držić je rekao "Tko srce dava - cijelog sebe dava". Nadam se da će ovo imati odjeka i na državnoj razini - dodao je gradonačelnik.

>> Udžbenici, školske torbe, pernice i ruksaci – sve za školarca na Mondu!

Komentara 6

DU
Deleted user
15:54 10.06.2014.

da ostatku države Milane Bandiću državne firme ( HEP, Hrvatske Vode, Hrvatske šume, HAC, INA, ....itd...itd....) " davaju " ono što tebi "davaju" i mi ostali bi dijelili i više no udžbenike

Avatar comandante
comandante
17:25 10.06.2014.

Ovo je super, čovjek valjda ima lovu i zna šta radi, naglasak na valjda!!!

CH
chemica
17:07 10.06.2014.

Prava je sramota da Bandićeva birokracija vodi upravne postupke i po 15 godina, mada su ih po zakonu obavezni okončati u roku od 60 dana! Da, ali sređivanjem stanja u tom području populist Bandić sigurno neće dobiti izbore. Besplatnom podjelom udžbenika su za to ipak puno veće šanse. Ma koga briga što ovo više sliči palanci turskog carstva nego metropoli jedne od zemalja EU. Bandić nit razumije nit je sposoban uvesti red u kaos kojeg je sam stvorio. Umjesto vladavine zakona, građani ovise o milosti i volji velikog i voljenog Sultana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije