Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje

Amerikanci smanjili smrtnost u bolnicama

01.06.2012., Osijek - Na Klinici za urologiju predstavljeni su najnoviji rezultati transplantacijskog programa. Pacijent na kojem je izvedena zahtjevna transplantacija.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Marko Mrkonjić/PIXSELL
04.12.2014.
u 09:00

Najviše su smanjene pogreške pri davanju pogrešnih lijekova, onih na koje je pacijent alergičan, te pri krivom doziranju

Američke bolnice u dvije godine (od 2011. do 2013.) smanjile su 17 posto smrtnost uzrokovanu liječničkom pogreškom i boravkom u bolnici te, prema izvještaju Health and Human Services Departmenta, spasili oko 50 tisuća ljudskih života i uštedjeli osam milijardi američkih dolara. Najveće smanjenje pogrešaka, čak 40 posto, zabilježeno je pri davanju pogrešnog lijeka, lijeka na koji je pacijent alergičan te je smanjeno i davanje prevelike doze lijeka.

Pao je i broj infekcija koje su, prema izvještaju Centra za kontrolu bolesti i prevenciju, u američkim bolnicama zahvatile svakog 25. pacijenta, piše NBC navodeći i kako godišnje, prema procjenama spomenutog nadležnog tijela američke administracije, u bolnicama u Sjedinjenim Američkim Državama život izgubi 180 tisuća ljudi. 

>> SAD i kapitalizam su mrtvi, samo im to nitko nije rekao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije