Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGLICE

Akupunktura uspiješno liječi fobije od zubara

akupunktura
Arhiv VL-a
05.04.2010.
u 08:02

Prema najnovijim istraživanjima je utvrđeno kako strah od zubara mogu riješiti bezbolno uz pomoć akupunkture

Dobra vijest za sve kojima je posjet zubaru najgora noćna mora. Naime, prema najnovijim istraživanjima je utvrđeno kako strah od zubara mogu riješiti bezbolno uz pomoć akupunkture, objavljeno je u časopisu Akupunktura u medicini.

Samo pet minuta tretmana akupunkturnim iglama smještenim u točke na vrhu glave omogućilo je svim sudionicima koji su sudjelovali u navedenom istraživanju da se riješe svog straha. S obzirom da je u istraživanju sudjelovalo tek dvadesetak ljudi, znastvenici su spremni prošiti studiju.

- Iako je riječ o malom uzorku pacijenata s kojima smo radili, nepobitna je činjenica da su svi profitirali iz ove studije. To su bili ljudi koji su prethodno vrišteći bježali kroz vrata ili su ih zubarski pomoćnici morali držati polegnute tijekom pregleda. – objasnio je doktor Palle Rosted koji je vodio ovu studiju zajedno sa još osam britanskih zubara.

Svi sudionici su bili u četrdesetim godinama a od fobije koju su liječili bolovali su između dvije i 30 godina. Također je zanimljivo kako ih je većina fobiju pokušala već prije bezuspješno izliječiti tehnikama opuštanja te hipnozom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije