Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjetuje tiktokerica

'Ako se često vozite taksijem, snimite si ovakvu poruku; da imate u potencijalno opasnoj situaciji'

TikTok/Amber Nicolette
13.06.2022.
u 12:30

Da više podsjeća na poziv poruka ima snimljene audio efekte i nakon svake rečenice je pauza kako bi zvučala više kao normalan razgovor.

Jedna je djevojka na TikToku podijelila video u kojem pratiteljima savjetuje da; ako se ikad u Uberu ili bilo kakvom taksiju osjećaju nelagodno ili ugroženo; na mobitelu puste audio poruku koja zvuči kao razgovor.

Ljudi putem interneta pokazali kako izgleda rad od kuće s ljubimcima

1/12

U svom je videu; koji je inače pregledan 17 tisuća puta; Amber Nicolette demonstrirala kako 'razgovara' s prijateljem koji ju pita gdje je točno i za koliko dolazi.

@ambernicolettte Save this and play whenever you feel uncomfortable in a ride! #fypシ #foryou #uber #ride #ambernicolettte #xyzbca#voiceeffects ♬ original sound - Amber Nicolette

Da više podsjeća na poziv poruka ima snimljene audio efekte i nakon svake rečenice je pauza, a osoba koja ju pušta samo treba odgovarati na 'prijateljeva' pitanja o svojoj lokaciji, autu u kojem dolazi i vremenu dolaska.

Svatko si, kaže, može sam snimiti sličan poziv, a može, naravno, i samo glumiti da je netko 's druge strane'.

- Iako je primamljivo nakon noćnog izlaska uskočiti u prvi taksi koji vidite, nikada nemojte ući u automobil koji nije registriran kao taksi (Radio Taksi, Uber ili neka druga vrsta) i nema ploču na vrhu ili neku drugu oznaku - kaže u svojim sigurnosnim savjetima britanska Metropolitan Police Service: "jer tako ulazite u automobil u kojem neće biti zapisa o putovanju ili vozaču, pa ste u ozbiljnijoj opasnosti od napada, pljačke ili nesreće".

"Rezervacija taksija znači da ste osigurani tijekom putovanja, da postoji zapis o putovanju, vozaču i vozilu, te da mu se u slučaju bilo kakvih problema može ući u trag", dodaju.

Također, korisnicima poručuju i da "za svaki slučaj uvijek zabilježe ili fotografiraju registarsku pločicu vozila u koje ulaze", prenosi Mirror.

Mladić peče hamburgere, odreske i torte u automobilu na suncu u kojem temperature dosežu skoro 100°C

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije