Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije teško

5 načina da usporite starenje i izgledate i osjećate se mlađe

sretna žena
Foto: Thinkstock
24.06.2014.
u 21:00

Istraživanja su pokazala da stres ubrzava proces starenja jer se pod utjecajem stresa poremeti izlučivanje hormona, stanični oporavak i stvaranje kolagena

Starenje je prirodan proces i ne možemo ga zaustaviti, ali postoje načini na koje ga možemo usporiti i našem licu podariti malodoliki izgled dulje vrijeme.

Portal Fitnea donosi 5 savjeta kojih bi se trebali držati ako želimo "skriti" koju godinu s našeg lica.

1. Pijte puno vode

Hidratacija je vrlo važna zato se preporučuje piti dosta vode tijekom dana. Ljudsko tijelo sastoji se od 60% vode i svakodnevna rutina može iscrpiti dragocjene resurse iz našeg organizma. Stručnjaci savjetuju da pijemo najmanje 8 čaša vode na dan jer će time organi u tijelu ostati hidratizirani što je vrlo važno za njihov pravilan rad. Hidratacija će pomoći i probavnom sustavu da radi glatko i spriječiti nepravilan rad crijeva, a kožu će učiniti elastičnijom, zdravijom i podantnom.

2. Smanjite stres

Svaka osoba proživljava određene stresne trenutke u životu, ali bitno je naučiti kako da stres ne preuzme vašu svakodnevicu. Istraživanja su pokazala da stres ubrzava proces starenja jer se pod utjecajem stresa poremeti izlučivanje hormona, stanični oporavak i stvaranje kolagena. Da bi spriječili utjecaj stresa na vaše zdravlje i organizam u cijelosti počnite vježbati. Osim što ćete smanjiti razinu stresa, povećat ćete razinu energije u organizmu , a tijelo će biti bolje opskrbljeno kisikom.

3. Koristite voćne maske za lice

Napravite svoju vlastitu masku za lice s voćem po vašem ukusu. Možete napraviti smjesu s papajom ili možete na lice utrljati narezane jagode koje su prožete s puno beta-karotena i vitamina A koji pomažu u obnovi kolagena. Aloe vera jedna je od najboljih izbora za domaće anti - age rješenje za njegu kože koje će pomoći ublažiti bore i usporiti starenje.

4. Redovito vježbajte

Foto: Thinklstock

Foto: Thinkstock

Redovitom tjelovježbom ćete održati tonus mišića i poboljšati cjelokupno zdravlje. Osim toga, redovita vježba pomoći će vam i zaštiti od srčanih bolesti. Ako vježbate, u vašem će se organizmu povećati protok krvi što će pomoći da vaš mozak ostane "mlad". Nemojte zaboraviti niti na šetnju jer dokazano produžuje život i odlična je za kardio- vaskularno zdravlje.

5. Zdravo se hranite

Izbacite nezdravu hranu i neka vaša prehrana bude bogata voćem i povrćem. Ograničite konzumaciju crvenog mesa i bijelog kruha te birajte onaj od cjelovitih žitarica. Uravnotežena prehrana opskrbit će vaš organizam s vitalnim antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala koji su uzročnici mnogih bolesti. Osim toga, osjećat ćete se bolje i imati mnogo više energije, a odrazit će se i na vaš izgled.

>>Ispeglajte bore na licu bez odlaska na facelifting

>>Provjerite što se s vašom kožom događa kad navršite 35 godina!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije