Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVJEZDANA CRTICA

Lamija Alečković: Argentina je moja destinacija iz snova

23.12.2008.
u 13:27

Vaše najdraže putovanje?
To je kao da pitate roditelja koje mu je najdraže dijete! Svako mi je putovanje posebno, svako je ostavilo traga i doprineslo ovome što sada jesam i svemu onome što danas znam. Na njima se uvijek nešto novo nauči, otkrije, proširiš vidike, udahneš neki novi miris... to je za mene bit putovanja.

Anegdota s putovanja
Kako bismo nešto jeftinije prošle sa smještajem u Londonu, prijateljica Alex i ja odsjele smo u pristojnom hostelu na sjajnoj lokaciji. No mnogo je “nepristojniji” postao u trenutku kad je nestalo tople vode. Otišle smo onda na solarij (platile ga 15 funti) kako bismo se poslije njega mogle i otuširati. Zatim i na masažu. Malo nas je sve to ponijelo pa smo završile i na pranju kose u skupoj četvrti (Chelsea, gdje su nas grdo opelješili za 75 funti), izašle smo s prelošim fen frizurama (fenkicama) i otišle na fancy ručak… Komotno smo za te novce mogle i normalno negdje odsjesti, ali ovo nam je baš ostao dan za pamćenje! Alex je usput i dva puta pukla peta nasred ceste! Smiješan dan!

Što vam je ostalo u najljepšem sjećanju?

Neću zaboraviti putovanje vlakom po Rajastanu (Indija), prvi susret s Taj Mahalom, prvomajsku paradu u Pekingu, vožnju biciklom od kuće do škole u La Limi srećući usput iguane, neću zaboraviti niti jednu šetnju Londonom s osmjehom oko usta, pustinju Arizone, pogled u dubinu ležeći na litici Grand Canyona, panoramu Hong Konga, neću zaboraviti iznenadnu ledenu kišu u Berlinu…bezbroj ljudi, slučajnih i namjernih….sve su to sjećanja koja ne blijede, podjednako su jaka!



Budući da znamo da ste već odmalena mnogo boravili u inozemstvu, vraćate li se ikada na neka od tih mjesta?
Ne volim se vraćati na ista mjesta, pogotovo ne negdje gdje sam dulje boravila. Recimo bilo bi mi izuzetno teško posjetiti Honduras i Indiju…strah me razočaranja. Vidjela sam sve to jednim očima kao dijete, Indiju i više puta, i svidjelo mi se previše da bih se dovela u situaciju da pokvarim dojam i jednim detaljem. Uostalom svijet je prevelik da bi se vraćali na već viđena mjesta, osim par najdražih. Uvijek treba tražiti nešto novo!

Destinacija iz snova?

Argentina…

Zbog čega vas baš ta destinacija najviše privlači?

Ima nešto romantično, strastveno, a opet sjetno u tangu…želim osjetiti dašak Južne Amerike, imam osjećaj da je to najbolje učiniti upravo tamo.

Planirate li uskoro neko putovanje? Gdje?
Evo upravo sam na putu, doduše službenom, u Turskoj. A naravno već se planiraju i destinacije za Novu. Moram priznati kod mene sve, kada su takve stvari i slavlja u pitanju, ide na ho-ruk, u zadnji čas. I tako neplanirano ispadne najbolje!



Putujete li radije u većem društvu ili u dvoje?
Kako kada, ovisi o destinaciji, no ne može se sa svakim na put! Bilo u dvoje ili u društvu (obavezno manjem koje podrazumijeva ljude s kojima sam bliska i s kojima sam već negdje putovala, pa točno znamo kako dišemo), bitno je samo da se predugo ne ostaje na jednom te istom mjestu, i da je ravnomjeran omjer odmora (mira, tišine i punjenja baterija) te zabave (akcije, aktivnosti raznih i izlazaka).

Želite prijaviti greške?