Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijest hrvatskog sporta

Znate li tko je bio prvi Hrvat s olimpijskom medaljom?

Hrvatska je pobjedila Slovacku u finalu Davis Cupa 2005. godine
Zeljko Lukunic/24sata
20.10.2021.
u 10:51

Dražen Beraković i Davor Lulić u knjizi “Najveći uspjesi hrvatskog sporta” opisuju 120 godina hrvatskog sporta.

Možda će se netko začuditi odakle Olimpijske igre i sport na stranicama kulturne rubrike, a razlog je novo uzbudljivo štivo o hrvatskom sportu u izdanju Mozaika knjiga. Na pitanje poput tko je bio prvi Hrvat s olimpijskom medaljom oko vrata ili u kojem smo sportu ostvarili najviše uspjeha na Olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima, prateći povijest hrvatskog sporta dugu više od 120 godina, odgovaraju Dražen Beraković i Davor Lulić u knjizi “Najveći uspjesi hrvatskog sporta”.

Naime, gotovo da nema sporta u kojem se tijekom proteklih stotinjak godina nije našao “netko naš” tko se potrudio izdići iznad ostalih. Ovo je knjiga upravo o najboljim hrvatskim sportašima koji su svojim rezultatima ostvarili najveće uspjehe tijekom vremena koje nazivamo “dobom modernoga sporta“, o sportašima koji su postali najbolji u natjecanjima u konkurenciji najboljih europskih i svjetskih sportaša.

– Posrijedi je vrlo informativna i bogato ilustrirana knjiga koju jednostavno mora imati svaki istinski zaljubljenik u sport – kazao je o knjizi njezin urednik Vid Jakša Opačić.

Knjiga izlazi nakon netom završenih Olimpijskih igara u Tokiju, na kojima su hrvatski sportaši ostvarili važne uspjehe osvojivši osam medalja i potvrdivši da smo jedna od najsportskijih nacija na svijetu, a uspjesi ostvareni na tim Igrama također su njezin integralni dio. Autori knjige su etablirani sportski novinari i urednici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije