Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jagma za karte

ZFF rasprodao ulaznice u prva četiri dana festivala

11.11.2019.
u 16:54

Velik uspjeh za organizatore, ali i pokazatelj koliko će filmašima nedostajati velika kinodvorana u strogom centru grada

Rasprodane projekcije filmova iz glavnog natjecateljskog programa, deset posto više prodanih karata u pretprodaji, redovi na blagajnama i ogroman interes za večernje, ali i dnevne projekcije s obje strane Save obilježili su početak 17. Zagreb Film Festivala, koji se prvi put nakon deset godina ne održava u kinu Europa, koje je političkom odlukom zatvoreno početkom godine.

Sezonu rasprodanih ulaznica otvorio je film “Jojo Rabbit” za čije je ulaznice nastala prava jagma. To ne čudi jer radi se o novom filmu popularnog novozelandskog redatelja Taike Waititija čije su uvrnute komedije već oduševljavale zagrebačku publiku, a ovaj se put radi o priči o dječaku kojem tijekom Drugog svjetskog rata društvo pravi imaginarni prijatelj – Adolf Hitler! Kao dodatni kuriozitet Hitlera glumi sam redatelj, dok dječakovu majku tumači Scarlett Johansson.

Među prvim rasprodanim filmovima bio je i osvježavajući “Negdje lijepo” Ene Sendijarević, koja iz perspektive djevojke odrasle u inozemstvu na svoj ex-Yu zavičaj gleda s čuđenjem, odmakom, na trenutke prijezirom, ali i nostalgijom koju otkriva u nizu bizarnih avantura.

Navala na blagajne ZFF-a velik je uspjeh festivala, ali i pokazatelj da zagrebačkoj publici itekako treba još jedna velika dvorana u centru grada koja bi ugostila festivalsku publiku te bila garancija kasnije distribucije tih filmova. Tu ulogu donedavno je ispunjavalo kino Europa. Mnoge zato zanima gdje će nakon festivala gledati njegove najveće hitove, ali jasnog odgovora još nema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije