Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIKAZANO 60-AK FILMOVA

Zatvoren 16. Vukovar film festival

Vukovar film festival
Foto: Branimir Bradarić
1/3
03.07.2022.
u 23:20

Na svečanosti zatvaranja bio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako treba svima uključenima u organizaciju VFF-a zahvaliti na trudu. Kazao je i kako Grad Vukovar nastavlja raditi na tome da se narednih godina za potrebe održavanja VFF-a, kao i neke druge sadržaje u gradu, osigura šlep na Dunavu.

Dodjelom nagrada „Zlatni šlep“ večeras je završen 16. Vukovar film festival na kojemu su i ove godine prikazani filmovi iz podunavskih zemalja. Tijekom pet dana festivala, na četiri lokacije u Vukovaru, prikazano je 60-ak filmova među kojima su neki od njih već prikazivani na drugim europskim i svjetskim festivalima ili su pak osvajali razna nagrade.

-Zadovoljni smo sa svime sa 16. VFF. I ove godine imali smo iznimno kvalitetan filmski program, a organizirali smo i popratni program sa filmskim radionicama. Osigurali smo najbolje moguće filmove koji su se u ovakvim uvjetima mogli osigurati – rekao je direktor festivala Igor Rakonić.

Dodao je i kako je pandemija korona virusa ostavila traga, da je manje filmova na tržištu te da su svi koji su uspjeli snimiti film zapravo pobjednici. Kazao je i kako je preduvjet da VFF nastavi „živjeti“ i razvijati se osigurati šlep na Dunavu i na taj način festival vratiti na rijeku. Još jednom je ukazao i na rad HAVC-a koji festival ne prati na pravi način iz razloga, kako je rekao, što nisu propisani jasni kriteriji.

Tročlani žiri u sastavu Marko Cindrić, Đelo Hadžiselimović i Velimir Grgić odabrali su najbolje filmove ovogodišnjeg festivala. Nagradu „Zlatni šlep“, za najbolji dugometražni film, dobio je mađarski film „Neprilagođeni“ redateljice Hajni Kisa. Za najbolji kratki film proglašen je također mađarski film „Branka“ redatelja Kovacs Akosa. U konkurenciji za najbolji dokumentarni film nagrađen je film „Nemogući projekt“ redatelja Jensa Meurera. Posebno priznanje žirija dobio je film „3 minute“ redatelja Slavice Šnur i Ivana Maloče“ te ukrajinski igrani film „Vizija leptira“ redatelja Maksima Nakonečnog.  

-Malo smo se premišljali ali smo odabrali najbolje filmove – rekao je Hadžiselimović.

Kazao je i kako je pandemija korona virusa sve nas zatekla i malo unazadila ali i da se sve polako vraća na razine od ranijih godina te da treba biti strpljiv.

Na svečanosti zatvaranja bio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako treba svima uključenima u organizaciju VFF-a zahvaliti na trudu. Kazao je i kako Grad Vukovar nastavlja raditi na tome da se narednih godina za potrebe održavanja VFF-a, kao i neke druge sadržaje u gradu, osigura šlep na Dunavu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije