Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zašto Van Damme nije 'Potrošan'?

10.02.2009.
u 16:05

Nakon što je izmuzao što se izmusti dalo iz svojih najvećih uspješnica, snimivši i "Rockyja VI" i "Ramba IV", Sylvester Stallone odlučio je spustiti ručnu i napraviti akcijski film nad akcijskim filmovima okupivši uistinu impresivnu ekipu akcijskih glumaca.

U njegovu filmu "The Expendables" ("Potrošni"), čije snimanje treba početi u ožujku, lakše je nabrojiti tko ne glumi nego tko glumi. Nema guvernera Kalifornije, nema aikido-majstora Stevena Seagala, nema Jackieja Chana ni Chucka Norrisa, ali doslovno svi ostali velikani akcije su tu. (Bio bi i Wesley Snipes, kojem je nuđena uloga, ali on zbog svojih problema oko poreza ne može napustiti SAD.)

U ekipi plaćenika koji trebaju svrgnuti južnoameričkog diktatora (zaplet s kažnjeničkom bojnom u Drugome svjetskom ratu, onaj iz "Dvanaest žigosanih", već je rezervirao Tarantino) našli su se i Jason Staham, i Jet Li, i Dolph Lundgern i sam Stallone, uz slavnog UFC borca Randyja Couturea. Ako dodamo da će agenta CIA-e glumiti Forest Whitaker, a da će trgovac oružjem koji plaćenike opskrbljuje "repromaterijalom" biti Mickey Rourke, te da se govorka i o Sandri Bullock i Benu Kingsleyju, jasno je da će žestoke akcije biti kao blata.

No, ime koje nedostaje, pored gore nabrojenih, je i "mišićavko iz Bruxellesa" Jean-Claude van Damme, koji je u svojem novom filmu "JCVD" izmiješao maštu i zbilju, glumeći samog sebe i ogolivši dušu još i više nego Rourke u "Hrvaču", te mu više nije do mlaćenja prazne slame i potrošnih negativaca. Stoga je i odbio Stallonea.

- Stallone me zvao u svoj novi film – kaže nekadašnji europski i svjetski prvak u karateu – ali ja sam ga pitao o čemu se radi, kakva je priča. On je rekao: "Zaradit ćeš puno novca." Nisam htio to čuti, htio sam čuti kakav je moj lik. On mi nije bio u stanju reći kakv bih ja to trebao biti. Rekao je: "Znaš, hm, ovaj, šore će biti dobre." A ja sam opet pitao: "Sly, a kakav je moj lik?" I na kraju neću snimati taj film.

Upravo onu ulogu koja je bila namijenjena Van Dammeu na kraju je preuzeo Lundgren, te će se tako on i Stallone ponovo naći pred kamerama prvi put nakon 24 godine i "Rockyja IV". (Inače, Lundgren i Van Damme su također glumili zajedno u "Univerzalnom vojniku" iz 1992.).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije