Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gala koncert u HNK

Zagrebačka filharmonija svira za Hrvatski glazbeni zavod

Marko Prpić/Pixsell
02.05.2023.
u 10:37

Na koncertu u zagrebačkom HNK nastupit će i poznati gitarist Marco Tamayo, djevojački zbor Zvjezdice te niz velikih glazbenih imena

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Zagrebačka filharmonija večeras će u HNK održati svečani koncert kojim se želi najaviti 150 godina od otvaranja zgrade Hrvatskoga glazbenog zavoda u Zagrebu.

Na ovom će gala koncertu uz orkestar Zagrebačke filharmonije nastupiti i poznati gitarist Marco Tamayo, djevojački zbor Zvjezdice, sopranistice Darija Auguštan i Marija Vidović, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, tenor Filip Filipović i bas Toni Nežić. Dirigira ugledni britanski maestro Jan Latham-Koenig, a voditelji će biti dramski umjetnici Zrinka Cvitešić i Igor Kovač.

Hrvatski glazbeni zavod uskoro završava konstrukcijsku obnovu svoje prelijepe zgrade koja je teško stradala u zagrebačkom potresu 2020., a koju je godinama koristila Muzička akademija. Nakon konstrukcijske slijedi cjelovita obnova zgrade koja je imala prvu koncertnu dvoranu u Zagrebu, a koja će 150 godina od otvaranja slaviti 2026. godine. A godine 2027. slavit će se dvije stotine godina neprekidnog postojanja i djelovanja najstarije hrvatske udruge građana, Hrvatskoga glazbenog zavoda.

Na gala koncertu u HNK ugledni će umjetnici izvoditi djela Bizeta, Verdija, Puccinija, Rodriga..., a publika će, među ostalim, moći čuti i čuvenu “Odu zemlji” iz Gotovčeve opere “Mila Gojsalića” koju će otpjevati nacionalna prvakinja Dubravka Šeparović Mušović, a tu je i popularni stavak iz Concierta de Aranjuez Joaquina Rodriga. Koncert će prenositi i Hrvatska televizija, i to na Prvom programu nakon Dnevnika, kao i Treći program Hrvatskoga radija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije