Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Zagreb i The National vole se javno – i to već treći put

'national'
''
12.11.2010.
u 15:55

Na svoj treći zagrebački koncert bend stiže s novim albumom prepunim miniklasika

Ako je zagrebačka publika mogla pratiti rast nekoga svjetskog benda, onda je to svakako "The National" čiji će treći zagrebački nastup biti u nedjelju u Boćarskom domu. Dvije tisuće mjesta ne bi smjelo biti previše za glazbenu atrakciju. Zagrebački klubovi u kojima su nastupali zrcalo su njihova globalnog rasta.

Album miniklasika

Prije šest godina počeli su u KSET-u, 2007. nastupili su u Pauku, pošto su albumom "Boxer" stilski ostali unutar okvira "neovisne" glazbe, ali uspjehom počeli otkrivati vrata srednje struje. Sada nam dolaze već kao potpuno formirana i potvrđena glazbena atrakcija čiji će posljednji album "High Violet" posve sigurno konkurirati na listama albuma godine, ne isključivo stručnih glazbenih magazina.

Ovaj uspjeh, a po tome su najsličniji "Arcade Fireu", premda u manjem opsegu, postigli su bez ikakvih ustupaka komercijalizaciji, isključivo kvalitetom i sazrijevanjem unutar okvira izgrađenih na glazbi Joya Divisiona i drugih "prinčeva tame", ali s mnogo većim ambicijama u orkestracijama, melodijama i aranžiranju. Poput prethodnog "Boxera", "High Violet" prepun je miniepskih klasika: "Terrible Love", "Anyone's Ghost", "Afraid Of Everyone" te "Conversation 16". Dakako, tu je i sveprisutan singl "Bloodbuzz Ohio".

Neće u Arenu

Hoće li, možda, sljedeći koncert u Zagrebu biti u Areni?

– Ne planiramo nastupe u arenama. Ako ikada prerastemo današnju popularnost, radije bismo svirali u manjim prostorima nekoliko dana – izjavio je gitarist i skladatelj Bryce Dessner za Večernjak uoči prethodnoga zagrebačkoga koncerta. Nastave li ovako, popularnost će sigurno nastaviti nadrastati.

Komentara 1

OH
ohhow
21:29 12.11.2010.

sad se vidi da oremović nije pljuvao stinga jer mu je jesto na lepoj breni... bravo za najavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije