Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Avvantura'

Zadar od 28. do 31. kolovoza treći put domaćin Forum film festivala

avvantura festival film forum zadar
Arhiva VL
03.08.2012.
u 14:52

U glavnom programu trebali bi se prikazati filmovi koji su pobijedili na najvažnijim europskim festivalima, među njima su „Faust“, dobitnik Zlatnog lava u Veneciji, te „Amour“, pobjednik Cannesa

– Ovogodišnji festival uglavnom je fokusiran na mlade autore i debitante u filmskoj industriji koji imaju što pokazati, a s obzirom na to da je riječ o vrlo talentiranim autorima, vjerujem da će se brzo etablirati u svijetu filma, kazao je direktor i osnivač Sergej Stanojkovski najavljujući Forum film festival koji će se treći put zaredom održati u Zadru od 25. do 31. kolovoza. Dodao je da je festival dobio prošireni naslov „Avvantura“ jer je, s obzirom na recesiju, avantura organizirati i realizirati ovakav projekt.

Festival naglasak stavlja na europske koprodukcije. Većina filmova, a bit će ih prikazano osamdesetak, bit će hrvatske premijere. Uvode se neke nove sekcije, prikazat će se studentski filmovi iz cijeloga svijeta, prvi i drugi igrani te animirani filmovi mladih redatelja. U glavnom programu trebali bi se prikazati filmovi koji su pobijedili na najvažnijim europskim festivalima, među njima su „Faust“, dobitnik Zlatnog lava u Veneciji, te „Amour“, pobjednik Cannesa.

U festivalskom žiriju bit će Danilo Šerbedžija, predsjednik, član Europske filmske akademije Antonio Saura te glumica Ruth Gabriel, a sekciju studentskog i kratkog filma ocjenjivat će Mare Milin, Doris Pinčić i filmski kompozitor Gabriel Currington.

Programi, seminari, predavanja, filmovi, održavat će se na Forumu i u Kazalištu lutaka, a ulaznice će se naplaćivati samo za glavne projekcije na Forumu po cijeni od 15 kuna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije