Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljeto u vukovaru

Vukovar film festival i ove godine donosi bogat filmski program

Vukovar Film Festival
28.06.2023.
u 13:20

Novost je i da će operativnu organizaciju festivala u Vukovaru voditi potpuno nova ekipa na čelu s filmašem i vukovarskim poduzetnikom Darkom Puharićem

Vukovar film festival je tijekom proteklih godina postao jedan od najvažnijih i najprepoznatljivijih filmskih festivala u Hrvatskoj. Gledatelji se i danas sjećaju projekcija na brodu ali i kasnijih projekcija na krovu Agencije za vodne puteve, na vukovarskoj adi, u dvorištu Dvorca Eltz… Vukovar film festival nastavlja i dalje te će ovogodišnje, 17. po redu izdanje, biti održano u terminu od 24. do 27. kolovoza te se tako vraća u svoj prepoznatljivi i prihvaćeni termin pred kraj ljeta i pred početak nove školske godine. Međutim, to nije jedina novost jer je tvrtka „Design Studio D“ postala novi suorganizator festivala koja će u organizaciji s Turističkom zajednicom Grada Vukovara, pokroviteljstvom Grada Vukovara  te zlatnim sponzorom Pevexom od ove godine preuzela kompletne organizacijske poslove festivala, od kreativnih do operativnih.

Novost je i da će operativnu organizaciju festivala u Vukovaru voditi potpuno nova ekipa na čelu s filmašem i vukovarskim poduzetnikom Darkom Puharićem, vlasnikom tvrtke „Design Studio D“ koji će ujedno obavljati i funkciju direktora festivala te novim umjetničkim direktorom Danielom Rafaelićem, uvaženim povjesničarem filma i filmskim kritičarem.

Vukovarski se filmski festival vraća s poprilično jakim programom u kojem apsolutni vrhunac predstavlja ovogodišnji pobjednik Cannesa, “Anatomija pada” redateljice Justine Triet koji je, osim što je osvojio Zlatnu palmu. Premijernim prikazivanjem ovogodišnjeg canneskog laureata, vukovarski filmski festival tako će postati prvim festivalom u regiji, a i šire, koji će u sklopu svog programa imati dobitnika nagrade Zlatna palma što sam festival automatski postavlja na vodeću poziciju programske atraktivnosti festivala s ovih prostora.

POVEZANI ČLANCI:

 Pored pobjednika Cannesa, 17. Vukovar film festival također će premijerno prikazati i odličnu biografsku povijesnu dramu “Jeanne Du Barry”, djelo koje je svečano otvorilo ovogodišnji Cannes te film u kojem je glavnu ulogu ostvarila glumačka superzvijezda Johnny Depp. Nakon canneske premijere “Jeanne Du Barry” vrlo je brzo krenuo u prikazivanje po kinima u Francuskoj gdje je postao prava box-office senzacija te najgledaniji film otvorenja Cannesa u posljednjih devet godina. 

“Navedena dva filma iz Cannesa samo su mali dio bogatog i atraktivnog filmskog programa koji očekuje posjetitelje ovogodišnjeg vukovarskog festivala. Na rasporedu će se tako naći i mnogi hitovi te nagrađivani igrani i dokumentarni filmovi u posljednjih godinu dana iz podunavskih zemalja koji će se kao i svake godine do sada natjecati za glavne nagrade, a koji će se predstaviti naknadno. Za sada je dovoljno reći da posjetitelje festivala pored filmskog očekuje i bogat popratni program, sam festival će se okrenuti i filmskoj baštini, organizirat će se i posebno druženje uz projekcije povodom proslave 100. godišnjice Disneyja, a Vukovar će također posjetiti i puno više gostiju iz samih filmova koji će se prikazati u sklopu programa, bez obzira radilo se o konkurenciji ili popratnom programu”, navode organizatori Vukovar film festivala. 

>> VIDEO Austrijanku šokirale cijene pizze na Jadranu: 'Pa to je skuplje od Austrije!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije