Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad objavljeni intervju Vlade Divljana
Povratak na članak

Dok su drugi bili omladinci, mi smo opstruirali Titov kult ličnosti

Ja sam već od desete godine imao bend i posvuda smo svirali – od školske biblioteke do hodnika u zgradi mjesne zajednice. Nema gdje nas nije bilo.

Komentari 22

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
08:49 07.03.2015.

Ideja za ovu vladu, uvedite ponovo dodatni porez na sund za narodnjake i turbofolk i svi dugovi ce nestati

VL
JO
joe555
08:46 07.03.2015.

zasto svakii drugi dan spominjete titu?? komunistickog zlocinca diktatora i ubojicu jeli to zato jer su vam u vasoj partiji tak naredi ili zato sto sirite komunisticku propagandu. a to stalno radite

VL
NI
Nikomah95
09:47 07.03.2015.

Kakvi su to "balkanski domaćini"? Ja ne vidjeh još ni jednog? Valjda zato što ne šećem po Balkanu....tamo mi nema ništa zanimiljivo....

VL
Avatar comparator
comparator
08:37 07.03.2015.

Kao roker moram primjetiti određenu sprdnju koja je kuljala iz Maljčika ali ona je postigla suprotni efekt kod mladih koji su se srprnjom prema sistemu pokazala nepobijedivost duha kod mladih.Jedni su je shvatili doslovno a drugi sprdnjom. Ako je Vlada Divljan ismijavao socijalizam i Tita učinak je zapravo bio pola pola ,a titoisti ne svojom zaslugom produžili su svoju ideološku borbu za jednu generaciju.Da je tako dokazuje ova nostalgija i neprestano podsječanje i insinuacije kako jei s one strane bilo ljudi koji su bili dobri. Pa naravno da je bilo no to nije dovoljno za zaborav na zlo koje je druga strana napravila a najmanje nije dovoljno dobar alibi za ponovo srljanje u zagrljaj podizlikom da smo svi griješili. E nismo drugovi nismo svi jednaki i nema bratstva i jedinstva .

VL
NA
narko
10:08 07.03.2015.

U mojoj bilježnici, svatko tko se sprda sa socijalizmom ima plus. Da je društvo bilo slobodnije vjerujem da bi isti tretman od strane Idola doživjelo i bratstvo i jedinstvo. U svakom slučaju Idoli su nam ostavili jedan od najboljih rock albuma na srpskom - Odbrana i posljednji dani, a gle ironije, na reizdanjima zarađuje Croatia Records.

VL
MT
mile the king
10:59 07.03.2015.

bitno da znate ko je ceca, seka, seve...

VL
Avatar kliker
kliker
21:54 07.03.2015.

Nakon što je vest o tragičnoj smrti poznatog muzičara i ikone jugoslovenskog novog talasa, Vlade Divljana, novinar HRT-a Vedran Kukavica dao komentar na Fejsbuku ........... ''Bog mu dao mir duši ... Ali, evo recimo moj sin Jozo ima 23 godine,ne, prati muziku, slaže note i melodije, svira, brejkuje... baš je, čini mi se, u toku ... a pojma nema ko je blagopočivajući Vlada Divljan", "Zapravo sam hteo da pitam, ako mi neko može pomoći: koliko godina će proći dok ovakve vesti skinemo s naslovnica novina i iz dnevnika s nacionalnom frekvencijom? Hoćemo li morati da čekamo dok umre poslednji čovek koji je živeo pre 1991.? Da li je u zadnjih 25 godina umro ijedan muzičar u Mađarskoj, Austriji ili Slovačkoj? ...'', ........................................................................................... Gospodine Kukavico, ( očito da ti je prezime i karakterna osobina) zašto javno izvređa svog sina . To što tvoj sin ima 23 godine i slaže note , a ne zna ko je Vlada Divljan nije za pohvalu... Bolje da je slagao cigle i blogove na nekom gradilistu a čak i oni tamo znaju ko je Vlado Divljan...

VL
Avatar salko1951
salko1951
12:12 07.03.2015.

Nebitan bend.Imao je 2 pjesme.

VL
Avatar Oštrica
Oštrica
11:15 07.03.2015.

Bilo je uistinu dobrih jahača na novom valu, koji tek treba donijeti boljitak na ove prostore. Najveća djela u pravilu pokazuju rezultate tek na generacijama u budućnosti, iza generacija koje su ta djela napravili.

VL
PO
poglavnikante
11:15 07.03.2015.

Koju poruku salje Bubetalo zamislite nikad objavljenim intervjuom Bubetalo pojasni narodu sto je umjetnik hteo da kaze

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.