Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert na Igrama

Violinist Vadim Repin i pijanist Sergej Tarasov u Dvoru

 Vadim Repin i  Sergej Tarasov
arhiva VL
12.08.2011.
u 14:08

Repin nastupa uz najveće svjetske orkestre te je, osim Igara, redoviti gost festivala kao što su BBC Proms, Rheingau, Ravinia, Tanglewood, Gstaad i Verbier

Jedan od najistaknutijih violinista današnjice Vadim Repin zajedno s nagrađivanim pijanistom Sergejem Tarasovom nastupit će u sklopu glazbenog programa ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara u subotu 13. kolovoza u atriju Kneževa dvora. 

Glazba je za ruskog violinista Vadima Repina poput materinjeg jezika. Prvorazredni je virtuoz, a njegova zapanjujuća sposobnost da iz svoga instrumenta izvuče raskošnu paletu boja i zvukova, uz zasljepljujući virtuozitet, očarava publiku širom svijeta. Vatrena strast uz nevjerojatnu tehniku te poetičnost i senzibilitet zaštitni su znakovi njegovih nastupa. Repin nastupa uz najveće svjetske orkestre te je, osim Igara, redoviti gost festivala kao što su BBC Proms, Rheingau, Ravinia, Tanglewood, Gstaad i Verbier. Kao komorni glazbenik surađuje s brojnim uglednim glazbenicima među kojima je i Sergej Tarasov s kojim je održao niz koncerata od Europe do Dalekog istoka. Tarasove izvedbe odlikuju eksplozivnošću, savršenim osjećajem za glasovir i velikom virtuoznošću te su pobrale začuđujuće veliki broj pobjeda na najznačajnijim natjecanjima. Tarasov je i laureat uglednih natjecanja Čajkovski u Moskvi, Arthur Rubinstein, Busoni i mnogih drugih, a kao solist muzicirao je, među ostalim, uz Ruski simfonijski orkestar, Moskovsku filharmoniju, Simfonijski orkestar Sankt Peterburga, Orkestar tokijskog Metropolitana, Simfonijski orkestar Sydneyja i Izraelsku filharmoniju.

Na koncertu u Dvoru publika će imati priliku uživati u djelima Mozarta, Prokofjeva i Francka,  a ulaznice se mogu kupiti na internetu ili u 200 prodajnih mjesta diljem Hrvatske po cijeni od 75 do 400 kuna.

Komentara 1

OB
-obrisani-
02:39 15.08.2011.

Odlicno... publika ce zaista imati priliku uzivati. Vidio sam ga jednom (Repina) sa Nikolaijem Luganskym ~ Nezaboravno! Odlican violinist! Sada mi je zao sto nemam biti priliku u Dubrovniku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije