Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera predstave

Vilim Matula i Lawrence Kiiru bave se rasizmom u Hrvatskoj

HKD Napredak
11.01.2024.
u 11:53

Komentari na fotografije dočeka Nove godine u Zagrebu najbolje govore o aktualnosti ovoga djela, ističe Matula

U prostorijama HKD Napredak u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici sutra će se održati premijera predstave “Black/White is my Color” nastala prema motivima drame “Crnci” francuskog pisca Jeana Geneta, koja progovara o rasizmu, kolonijalizmu i identitetu.

Redatelj i glumac Lawrence Kiiru, rođen u Keniji i diplomirao režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, i glumac Vilim Matula, poznat po svojim angažiranim ulogama i aktivizmu, stvorili su predstavu koja propituje crno-bijelu realnost koju živimo u Europi danas. Autori naglašavaju da je predstava aktualna i provokativna jer se bavi temama koje su svakodnevno prisutne u medijima i javnosti, kao što su migracije, diskriminacija, nasilje i solidarnost.

– Jako je lijepo vidjeti mlade ljude iz svih krajeva svijeta na dočeku Nove godine na glavnom Trgu ovdje u Zagrebu i ljude koji nam omogućuju da se privreda Grada obnavlja, rade na obnovi zgrada oštećenih od potresa… Žalosno je što smo doživjeli i neugodne komentare na fotografije s proslave i dočeka 2024. godine u Zagrebu. Mi već godinu dana radimo na tekstu, kada smo počeli još nije bilo ovakvih ekscesa, a sada se pokazao kao vrlo aktualan – rekao je Vilim Matula.

Pretpremijera u Napretkovu kulturnom centru održat će se večeras u 20 sati, premijera je sutra u istom terminu, a reprizna izvedba zakazana je za subotu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije