Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Kocaj
Povratak na članak

Vikend

Kratka priča “Ranko Marinković” zaštitni je znak Večernjeg lista. Od 1964. godine svake subote izlaze prozni tekstovi poznatih i manje poznatih autora.

Komentari 6

46
46873
23:25 15.09.2018.

Prva je Ana, druga je Stana, a treća je mala Marijana. Tko pije, a tko plaća?

VL
SM
stari_mačak
13:08 17.09.2018.

Ovakvih i sličnih razgovora, neobaveznog brbljanja i kafanskog filozofiranja može se jednim uhom može čuti u svakom kafiću, pa toga ima na lopate. Svojevremeno, slično je pisala nenadmašna Ana Žube, kraljica ljubića i lake proze, samo puno, puno bolje. Netko je spomenuo preokret i iznenađenje na kraju? Banalan dijalog snahe i svekrve? Ovo je priča za nagradu pod imenom Ranka Marinkovića? Dajte, molim vas lijepo...

VL
46
46873
20:59 15.09.2018.

oslobodi Bože!

VL
LJ
Ljupka
08:22 30.09.2018.

jedva dočekah kraj...

VL
KO
Kolumpar
16:37 15.09.2018.

Neka je i trivija, ima lako-dramatičnu strukturu priče. Nu, smetaju me ponavljanja kao ono "moje dame" i patetika kao "ali on mi treba više od zraka koji udišem" što nijedna hajde de "stara škatula" ne bi nikada rekla. Dobronamjeran savjett za muške spisatelje: Klonite se ako ikako možete ženskih tema i ženskih poslova - od toga, draga gospodo, narastu sise i cellulite.

VL
GO
goran2hr
23:26 15.09.2018.

Priča mi se svidjela. Volim što ima preokret i iznenađenje, možda predugi uvod, ali razumljiva i još ima sretan kraj. I po tome iskače iz neveselog prosjeka. Ako i pobijedi, neću se buniti. U ionako tmurna vremena, ide mi na živce depresija, jadikovka i mučaljivost. Baba je upala u "sačekušu", ali je to sportski podnijela i palac gore. Nisu otišli u negativu, pobačaj, samoubojstvo, krizu identiteta i slične bljuzge. Negdje sam čitao, da su u vrijeme velike depresije u SAD-u, snimali komedije i filmove pune sreće i optimizma, a valjda su znali zašto.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.